Rămâi conectat

Actualitate

Cea mai scăzută valoare a natalităţii din toată istoria demografică a României, înregistrată în 2020: Rata mortalități în creștere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cifre îngrijorătoare, în 2020, pentru România. Anul trecut s-a înregistrat cea mai scăzută valoare a natalităţii din toată istoria demografică a tării. Cifrele alarmante privind rata natalităţii în România sunt depășite de cele ale mortalității, în relativă creştere, mai ales în contextul apariţiei şi răspândirii noului coronavirus.

La Spitalul Clinic de Obstretică şi Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi, s-a înregistrat o scădere cu 349 de naşteri în 2020, faţă de anul pecedent. Medicii din cadrul maternităţii nu par însă îngrijoraţi de această scădere, ba chiar prevăd un scenariu pozitiv privind natalitatea în următoarele luni ale anului în curs.

Anul trecut, în judeţul Iaşi, s-au născut cu 1792 mai puţini copii decât în 2019. Numărul de copii aduşi pe lume, în judeţul Iaşi, în 2019 a fost de 10.602, iar în 2020 doar de 8810.

Specialiştii atrag atenţia asupra cauzelor ce determină scăderea continuă a natalităţii. Printre acestea se numără prioritizarea carierei, a relaţiei de cuplu şi, de curând, s-a adăugat şi incertitudinea dată de actuală pandemie.

Conform Institului Naţional de Statistică, anul trecut, în țară noastră, s-au născut 161.320 de copii, cu aproximativ 41.000 mai puțîn faţă de anul 2019, care a înregistrat 203.109 naşteri.

Estimările specialiștilor Institutului Naţional de Statistică arată că în lipsa unor măsuri privind creşterea natalităţii, în următorii 40 de ani, România riscă să-şi reducă numărul de locuitori la doar 13 milioane.

Sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea