Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cea mai bună investiţie din 2013: acţiunile Gabriel Resources! Azi se votează Legea care poate reda viitorul RMGC!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă aţi fi cumpărat acţiuni Gabriel Resources de 1000 de dolari în 10 septembrie, azi aţi fi avut 1.850 de dolari! Dar dacă aţi fi investit un milion de dolari? 1.850.000 de dolari în doar 3 luni!

Azi are loc dezbaterea în Camera Deputaţilor a Legii Minelor, deja respinsă de Senat, dar pentru că decizia finală aparţine deputaţilor, votul de astăzi este aşteptat cu un interes deosebit, mai ales de investitorii de pe bursele internaţionale, in special al celei din Toronto, Canada. Pe bursă titlurile companiei Gabriel Resources, care se află în spatele Roşia Montană Gold Corporation,  au ajuns la un maxim al ultimelor 3 luni, cu o creştere de peste 85% faţă de 10 septembrie 2013. Astfel, capitalizarea bursiera a lui Gabriel Resources a crescut cu peste 150 de milioane de dolari doar în ultimele 3 luni!

Cât de bine i-a prins companiei scandalul cu Roşia Montană?

Dacă în data de 10 septembrie o acţiune Gabriel Resources se putea cumpăra cu 0,61 de dolari, după exact 3 luni cotaţia titlurilor Gabriel Resources a crescut la 1,15 dolari. Inclusiv faţă de ziua anterioara creşterea a fost una mare, de 3,60%. Iar toate acestea au loc după numeroasele scandaluri privind presupusa investiţie de la Roşia Montană , cu proteste fără precedent în toată ţara împotriva cianurării şi împotriva barajului de deasupra Abrudului, culminând cu respingerea întregului proiect de către o comisie parlamentară şi cu punerea sub investigaţie a RMGC într-un dosar penal..

Mai bine spus, randamentul actiunilor GBU a fost unul extraordinar, oferind peste 80% randament pentru o investiţie, în doar 90 de zile. S-ar putea specula că marii rechini internaţionali de pe bursă mizează pe adoptarea de către Camera Deputaţilor a Legii Minelor, care reglementează utilizarea cianurii în exploatările miniere şi exproprierile în interes privat, permiţând astfel companiei Gabriel Resources reluarea întregului proces de autorizare în vederea începerii exploatării aurului şi argintului în Munţii Apuseni.

UPDATE: Deşi a avut mai multe voturi favorabile decât împotrivă, Legea Minelor n-a primit suficiente voturi pentru adoptare în plenul Camerei Deputaților.

Sursa foto: Reuters Finance


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea