Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce trebuie să faceți dacă vi se mai cere dosar cu șină sau copie după vreun document în instituțiile publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce trebuie să faceți dacă vi se mai cere dosar cu șină sau copie după vreun document în instituțiile publice

Dosarul cu șină este interzis prin lege în România din 4 iulie 2023. Cu toate acestea, instituțiile continuă să ceară atât dosare, cât și copii ale documentelor. Nu vă lăsați păcăliți! Este important să știți care este primul lucru pe care să îl faceți într-un astfel de caz.

 

”4 iulie 2023 este ziua în care trimitem în istorie un simbol puternic al birocrației excesive care caracterizează serviciile publice din România. Puternic ancorat în realitățile noastre cotidiene, devenit aproape obiect de patrimoniu național, dosarul cu șină nu va dispărea prea ușor fără un efort comun, perseverență și determinare.

Citește și: Dosarul cu șină la facultate: Ce vor trebui să facă studenții dacă li se solicită, în ciuda noii legi

România fără Dosar este o campanie prin care transformăm o lege bună într-un model de bune practici la nivel național. Și nu putem face acest lucru decât împreună”, spun autoritățile, care au înființat un site unde se pot depune sesizări cu privire la situația întâmpinată.

Din 4 iulie, instituțiile publice (toate) NU POT SOLICITA dosare cu șină, precum și niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie.

Din 4 iulie, instituțiile publice (toate) NU POT SOLICITA copii ale cărților de identitate, documentelor sau avizelor emise de administrația publică.

Transformăm o lege bună într-un model de bune practici, se arată pe site-ul romaniafaradosar.ro.

Fără implicarea noastră, a tuturor, legea 9/2023 va rămâne încă o lege bună care nu este aplicată. Putem reuși împreună să trimitem în istorie dosarul cu șină, copia de pe buletin și toate celelalte simboluri enervante ale birocrației românești. Ca să câștigăm timp, să împrietenim statul cu cetățenii și să modernizăm România.

Ia atitudine!

Nu te lăsa indus în eroare de funcționarii rezistenți la schimbări.

Dacă încă îți sunt cerute dosare cu șină, diverse alte obiecte de papetărie sau copii după documente, trimite-i prefectului din județul tău o sesizare cu situația întâmpinată. Toți prefecții au fost informați despre aceste schimbări și sunt obligați să ia măsuri dacă legea nu este aplicată.

Sesizările pot fi înregistrate foarte simplu pe site-ul romaniafaradosar.ro.

Fii ambasador!

Spune-le și altora că dosarul cu șină este INTERZIS prin lege!

Nu trebuie să fii persoană publică sau influencer. Orice om care află de la tine despre această lege va fi un om mai puternic.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea