Ce trebuie să facă școlile pentru elevii cu boli respiratorii. Problema despre care în România SE TACE, abordată de OMS

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Directorul tehnic la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care se ocupă de Covid-19, a subliniat luni că pentru moment sunt „aproape irelevante din punct de vedere statistic” cazurile de reinfectare cu coronavirus în lume, potrivit EFE.

„Din mai mult de 26 de milioane de infectări contabilizate în lume au fost doar câteva de reinfectare, până în prezent puţin relevante. În orice caz le studiem împreună cu laboratoarele din unele ţări”, a precizat experta americană în conferinţa de presă de la Geneva.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Van Kerkhove a adăugat că deocamdată a fost verificat că pacienţii infectaţi cu coronavirus, inclusiv cei care nu au prezentat simptome, au creat anticorpi după una sau două săptămâni care presupun o anumită imunizare împotriva posibilelor reinfecţii, deşi nu se cunoaşte durata acesteia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Vedem rezultate foarte încurajatoare în care acest răspuns (imun) durează câteva luni, dar din moment ce suntem în pandemie doar de opt luni, nu putem şti cât va dura”, a admis ea.
În privinţa cazurilor confirmate de reinfecţie, între acestea al unui pacient din Hong Kong care a călătorit în Spania cu puţin timp înainte de a dezvolta Covid-19 pentru a doua oară, experţii investighează ce tip de anticorpi s-au format în organismul său după ce s-a îmbolnăvit prima şi a doua oară, a spus experta.

Întrebată despre măsurile pe care şcolile trebuie să le pună în aplicare pentru a garanta o reîntoarcere în clase în siguranţă a elevilor, Van Kerkhove a afirmat că „fiecare şcoală trebuie să aibă un plan specific pentru a-i primi pe copiii care prezintă boli respiratorii, febră sau Covid-19, şi pentru a urmări contactele”.

„Important este ca planurile să fie cât mai clare şi să li se comunice bine părinţilor, astfel încât aceştia să ştie ce să facă şi când”, a mai spus ea.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419