Rămâi conectat

Politică Administrație

Ce s-a discutat la prima şedinţă a Biroului Politic Naţional PNL, de la Iaşi.Copreşedintele PNL Alba Iulia, prezent la dezbateri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copreşedintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, a participat vineri, 23 ianuarie, la prima şedință a Biroul Politic Naţional al PNL desfășurată la Iași.

După cum a declarat domnia sa, printre principalele decizii luate în cadrul ședinței, a fost și aceea de desemnare a noului purtător de cuvânt al liberalilor, care va fi deputatul Ionuţ Stroe. El este deputat de Dolj, vicelider al grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputaţilor şi membru în Comisiile de Politică Externă şi Afaceri Europene. Ionuț Stroe o înlocuieşte în această funcţie pe Alina Gorghiu, care a fost aleasă în funcția de preşedinte al Partidului Național Liberal în luna decembrie a anului trecut. Totodată, în cadrul ședinței, Alina Gorghiu a prezentat câteva idei importante în ceea ce privește strategia sa pentru consolidarea internă a partidului. O altă decizie importantă lFlorin Roman02uată în cadrul ședinței a fost excluderea din PNL a senatorului Tudor Chiuariu, prin procedura radierii, după ce, anul trecut senatorul a fost condamnat pentru fapte de corupție.

De asemenea, în ședința BPN al PNL de al Iași a fost adoptată și o importantă rezoluție, al cărei conținut îl redăm în continuare:

«Rezoluția adoptată de Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal
23 ianuarie 2015

PSD și Victor Ponta declară, iar, război dreptului la vot, după doar două luni de la alegerile prezidențiale. În noiembrie, nu a făcut secții de votare la alegeri, acum nu le organizează, efectul este același: românii nu pot vota.

Refuzul repetat al PSD de a organiza alegeri parțiale este de o gravitate excepțională.
Există acum 26 de mandate de primari vacante, 6 mandate de parlamentar vacante, 3 mandate de președinte de consiliu județean vacante și 2 consilii locale dizolvate.

În cazul a 18 primării, a cinci cazuri de parlamentari și a unui consiliu județean, guvernul a încălcat deja legea, refuzând să organizeze alegeri parțiale în termenul legal de 90 de zile. Pentru celelalte situațiii se poate vorbi doar despre forțarea termenului limită, în acest moment.

Alegerile, dreptul la vot și legea nu pot fi negociate, așa cum ne cere acum primul ministru, dl. Victor Ponta. Devine din ce în ce mai clar ce s-a întâmplat în noiembrie 2014 și cum au negociat între ei liderii PSD dreptul diasporei de a vota. Singura rațiune a acestor acțiuni similare îndreptate împotriva valorilor democratice nu are decât un sigur obiectiv, acela ca PSD să nu piardă alegerile. În noiembrie, liderii PSD s-au temut de voturile din afara României, acum, aceiași politicieni ascund urnele cu totul, de teama electoratului din țară.

O formațiune care nu respectă cetățenii, Constituția, legile României și valorile democratice este doar un grup organizat care nu are alt obiectiv decât transformarea statului de drept în stat de partid. Nu putem accepta ca un partid să refuze comunităților dreptul de a-și alege reprezentanții, cum nu putem uita umilirea românilor din diasporă.

Față de această situație, BPN al PNL adoptă următoarea poziție:
1. Solicităm Guvernului organizarea în regim de urgență a alegerilor parțiale în toate circumscripțiile care au depășit termenul legal de 90 de zile, după vacantarea funcțiilor publice alese.
2. PNL își rezervă dreptul de a acționa Guvernul în justiție, dacă această cerință va rămâne fără un răspuns adecvat, adică intrarea în legalitate și organizarea alegerilor parțiale. Guvernul are la dispoziție o săptămână pentru a lua măsurile necesare.
3. Facem apel la societatea civilă pentru a se alătura demersului nostru legitim de a respecta legea și de a organiza aceste alegeri.
4. PNL va iniția o campanie publică de informare cu privire la acest nou abuz marca Victor Ponta.
5. PNL va cere în următoarea ședință a Comisiei parlamentare pentru legile electorale ca primul punct pe ordinea de zi a modificărilor legislative să fie reglementarea votului prin corespondență. PNL nu va vota nicio lege în acest domeniu, dacă votul prin corespondență nu va fi inclus în proiect.»

Comunicat de presa PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea