Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce pedeapsă a primit tânărul din Apuseni care și-a omorât prietenul de 23 de ani după ce s-a urcat beat la volan și s-a răsturnat cu maşina într-o prăpastie

Publicat

în

Condamnare la închisoare cu suspendare pentru un bărbat de 31 de ani din orașul Câmpeni, după ce, aflat sub influenta băuturilor alcoolice, a provocat un accident rutier în urmă căruia a murit un prieten de-al său, de doar 23 de ani.

Accidentul a avut loc 23 decembrie 2017, pe un drum de munte din localitatea Certege, oraşul Câmpeni. Şoferul nu a mai putut controla autoturismul, pe un drum cu zăpadă, şi s-a răsturnat într-o prăpastie.

„Un tânăr de 28 de ani din Câmpeni, în timp ce conducea un autoturism pe un drum de câmp, s-a răsturnat într-o râpă, pe o distanţă de 60-70 de metri, într-o zonă împădurită, iar autoturismul s-a oprit în nişte arbori. În urma accidentului, un tânăr de 23 de ani, pasager in autoturism, a fost rănit grav şi a decedat, iar doi tineri, ambii de 26 de ani, au fost răniţi uşor. Potrivit declaraţiilor celor doi tineri răniţi uşor, după producerea accidentului, şoferul ar fi părăsit locul producerii lui. A fost căutat pe parcursul nopţii, dar nu a fost găsit”, a transmis IPJ Alba după accident. Şoferul (B. Vasile Traian) s-a speriat după accident şi a plecat de la faţa locului, mai ales că ştia, că anterior, a consumat băuturi alcoolice.

Electrica Furnizare Discount

Persoana care a murit s-a aflat, iniţial, în stop cardio-respirator, însă medicii nu au putut face nimic pentru salvarea ei, din cauza leziunilor grave suferite în zona capului. Şoferul vinovat a fost găsit de un echipaj de poliţie şi a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice. Ulterior, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. După 2 ani şi jumătate de la accident, şoferul a fost condamnat de Judecătoria Câmpeni la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, timp de 1 an, bărbatul nu va mai putea conduce autovehicule. Acesta nu a fost mulţumit şi a contestat decizia la Curtea de Apel.

”Cu ocazia audierii suspectului, acesta declara ca după impact a ieşit din maşina, pe uşa, telefonul ii era descărcat, s-a panicat si a plecat cu intenţia de a ajunge la poliţie, fără să se uite la pasagerii din maşină, de frică. La o distanţă de aproximativ 1 km de locul impactului, de frig s-a adăpostit în grajdul lui (…) pe care îl cunoaşte, iar când s-a făcut ziua a plecat la poliţie pentru a anunţa accidentul. Pe drum s-a întâlnit cu echipajul de politie, care venea din sens opus, acesta l-a transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără a rămâne internat, totodată recoltându-i-se două mostre de sânge”, se precizează în motivare, cu referire de la declaraţia şoferului.

Magistratul a apreciat că fapta este una de gravitate ridicată. Şoferul a consumat băuturi alcoolice între orele 16.00 şi până după orele 22.00, rezultatul alcoolemiei fiind de 1 grame la mie, la ora 09.50, şi 0,85 g la mie, la ora 10.50. ”Având în vedere că prima probă a fost recoltată la 10 ore după producerea accidentului, luând în calcul că alcoolemia scade cu aproximativ 0.15 grame la mie, se poate trage concluzia că la momentul accidentului inculpatul avea o concentraţie de alcool în sânge foarte mare. Instanţa are în vedere faptul că imediat după producerea accidentului inculpatul a părăsit locul faptei şi deşi susţine că a plecat după ajutor, din probele administrate rezultă faptul că aproximativ 10 ore nu a făcut altceva decât să stea ascuns într-un grajd”, se susţine în hotărârea Judecătoriei Câmpeni.

Instanţa a avut, însă, în vedere faptul că tânărul nu este cunoscut cu antecedente penale, este angajat, nu are abateri contravenţionale la regimul rutier, având permis de conducere din anul 2012, că a avut şi are o conduită bună în societate, conform caracterizărilor depuse la dosar, iar ”conduita sa procesuală a fost una corectă şi asumată, recunoscând încă de la început comiterea faptei, prin conduita sa ulterioară evidenţiind regretul faţă de consecinţele imprudenţei sale, manifestând compasiune faţă de victimă şi familia acesteia şi resimţind sentimentul de vinovăţie”. Faptul că a recunoscut şi a colaborat cu anchetatorii i-au adus acestuia o reducere semnificativă a pedepsei.

Sursa: adevarul.ro

Publicitate

Ştirea zilei

DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Publicat

în

DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie.

CLICK AICI PENTRU A VIZUALIZA HOTARAREA COMITETULUI NAȚIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune:

Electrica Furnizare Discount

– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22,00-05,00, cu anumite excepții;

– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21,00-05,00;

– activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00;

– interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor;

– interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive;

– accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală;

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați;

– accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;

– abilitarea Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru privind modificarea structurii anului școlar 2021-2022;

– instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Citește mai mult

Ştirea zilei

22 octombrie| LISTA ACTUALIZATĂ a claselor din județul Alba care trec în ONLINE, din cauza infectărilor cu COVID-19 în rândul elevilor sau profesorilor

Publicat

în

LISTA ACTUALIZATĂ a claselor din județul Alba care trec în ONLINE, din cauza infectărilor cu COVID-19 în rândul elevilor sau profesorilor

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CARE CLASE DIN JUDEȚUL ALBA ÎȘI DESFĂȘOARĂ ORELE ÎN MEDIUL ONLINE

Noul ordin al miniștrilor Educației – nr. 5.338/01.10.2021 și Sănătății – nr. 1.082/01.10.2021 care prevede măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 a intrat în vigoare din data de 1 octombrie.

Principala reglementare introdusă în noul ordin este următoarea:

Scenariul de funcționare al unității/ instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/ universitar se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/ grupă/ unitate de învățământ/ conexă.

Electrica Furnizare Discount

Așa că, cele două scenarii care erau până acum construite în jurul pragului de infectare de 6/1000 de locuitori, se transformă, potrivit noului ordin comun, în următoarele situații:

Scenariul 1
 • participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ.
 • o unitate de învățământ în care niciun elev nu este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, deci nicio grupă/ clasă nu este în sistem online
Scenariul 2
 • participarea zilnică în sistem online a elevilor, cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/ clasei/ unității de învățământ.
 • dacă într-o unitate de învățământ, chiar și un singur elev este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, o grupă/ clasă se află în sistem online. Elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică
 • dacă unitățile de învățământ în care numărul claselor care se află în sistem online este mai mic decât 50% din totalul grupelor/claselor din unitatea de învățământ, elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică.
 • în cazul în care 50% din numărul total de grupe/clase din unitatea de învățământ își desfășoară activitatea în sistem online, întreaga unitatea de învățământ va avea cursurile suspendate pentru o perioada de 14 zile.

În această situație, școlile au primit o adresă de la Ministerul Educației prin care sunt obligate să raporteze către inspectoratele școlare, iar acestea să publice la rândul lor, zilnic, pe site-uri, lista acestor clase cu activitatea suspendată.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Dramă într-o familie din Alba: Un tânăr de 29 de ani, nevaccinat, a decedat din cauza Covid-19

Publicat

în

Dramă într-o familie din Alba: Un tânăr de 29 de ani, nevaccinat, a decedat din cauza Covid-19

Un tânăr de doar 29 de ani, din municipiul Sebeș, a decedat în urma infecţiei cu virusul Sars-Cov-2. Bărbatul suferea doar de obezitate, dar a mers mult prea târziu la spital. Era confirmat cu COVID-19 de duminică, 17 octombrie.

Bărbatul nu era vaccinat şi a murit pe targă imediat ce a fost adus la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Sebeş. Cadrele medicale nu au putut face nimic, decât să constate decesul. Tânărul era căsătorit şi avea doi copii.

Reamintim că în cursul nopții de miercuri spre joi, o familie, soţ şi soţie din Alba, confirmaţi cu COVID-19, au decedat la Spitalul Orăşenesc din Abrud în decurs de câteva ore. Bărbatul de 75 de ani şi femeia de 60 de ani din localitatea Bucium au ajuns la spital cu o formă gravă a bolii.

Electrica Furnizare Discount

În Alba, în ultimele 24 de ore, au decedat 10 persoane în urma infecţiei cu virusul Sars-Cov-2, toate fiind nevaccinate şi având şi alte boli asociate:

 • o femeie, de 88 de ani, din Sasciori, nevaccinată, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 70 de ani, din Campeni, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 62 de ani, din Sebes, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 85 de ani, din Baia de Aries, nevaccinat, cu comorbidități,
 • o femeie, de 80 de ani, din Baia de Aries, nevaccinată, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 73 de ani, din Cugir, nevaccinat, cu comorbidități,
 • o femeie, de 74 de ani, din Vintu de Jos, nevaccinată, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 86 de ani, din Campeni, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 29 de ani, din Sebes, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 67 de ani, din Alba Iulia, nevaccinat, cu comorbidități,

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare