Ce NU spune Ministerul Agriculturii: În ultima lună s-au înregistrat CELE MAI MARI SCUMPIRI la alimente, din ultimii trei ani

În ultima lună s-au înregistrat cele mai mari scumpiri din ultimii trei ani la alimente, potrivit unei analize realizate pe baza rapoartelor Institutului Național de Statistică, trimise Ministerului Agriculturii. Asta în perspectiva reducerii cotei TVA la produsele alimentare de la 1 iunie.

scumpiri alimente Cele mai mari creşteri de preţuri au fost la fructe, cu 5,25% şi la legume, cu 2,23%. Şi uleiul s-a scumpit, cu 0,32 de procente, dar şi mierea cu 0,28 de procente. Un preţ mărit faţă de martie, a avut în aprilie şi caşcavalul, care s-a scumpit cu 0,16%.

Totodată, o analiză comparativă între luna aprilie a anului acesta şi aprilie 2014, arată că în 2015, preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum pentru mărfuri alimentare au fost mai mari, în medie, cu 0,32 de procente.

Cele mai însemnate majorări faţă de anul trecut au fost la carnea de vită, mai scumpă în aprilie 2015 cu 0,93 de procente şi la lapte, o scumpire de 0,83%. Brânzeturile au avut, de asemenea, un preţ mai ridicat cu 0,45%. Şi carnea de pasăre s-a scumpit, dar cu 0,42 de procente. (Z.U.)

Sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Așa zis-a Burebista 30 mai 2015 at 21:42

Era mai grav dacă se scumpeau cu diferența rezultată din reducerea TVA-ului. Așa au lăsat de înțeles cei care au spus că la unele lanțuri de supermarketuri s-au scumpit nejustificat unele produse. Sau ponderea scumpirii produselor din supermarketuri în totalul creșterii prețului produselor alimentare este cel din articol.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...