Rămâi conectat

Sport

Ce nebunie va fi vineri, pe “Cetate”! CSU Alba Iulia – CSM Unirea Alba Iulia, sau confruntarea orgoliilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După 34 de ani, Alba Iulia are parte de un nou derby al municipiului de județ! Va fi vineri, 30 septembrie, pe “Cetate”, la ora 17.00, duelul dintre CS Universitatea și CS Municipal Unirea, meci contând pentru runda a 6-a a Seriei 9.

Cu siguranță, la ora debutului stagional “alb-negrii” nu-și închipuiau că vor aborda confruntarea cu concitadina, proaspăt promovată în eșalonul terț, de pe penultima poziție, la șase puncte distanță și fără victorie.

*Partidă specială pentru combatanți

Și dacă în Liga 3 este o premieră, un duel între cele două grupări s-a produs în septembrie 2020, la Vințu de Jos, în prima fază a Cupei României. Era primul joc după înreruperea îndelungată cauzată de pandemie, mai bine de 9 luni, iar Unirea Alba Iulia, ce activa în eșalonul superior, s-a calificat, cu mari emoții, în urma loviturilor de departajare, scor 5-3. A fost 1-1 după 90 de minute, goluri semnate de Ad. Lăcătuș (49) și An. David (83), rezultat consemnat și la finalul prelungirilor deși studenții erau în inferioritate prin eliminarea lui Goguța (74). Portarul Rareș Sporea a parat execuțiile lui Onacă și B. Ștef (uniristul, pe atunci, Bucurică a ratat și el), la seriile de 11 metri. Antrenori erau Vasile Ursu (CSU) și Adrian Bicheși (Unirea Alba Iulia), iar comparativ cu acel meci CS Universitatea nu mai are niciun jucător actualmente în lot, iar la uniriști sunt Fetița, Bârdea, Mâlnă, Circov și Dehelean.

Va fi o partidă aparte pentru mulți dintre combatanți. În primul rând pentru antrenorul gazdelor, Mihai Manea, care a îmbrăcat tricoul Unirii în Liga 2 și a pregătit echipa recent, în campionatul 2019-2020. Și Raul Unchiaș, cel ce pregătește portarii la CSU, are trecut în “alb-negru”, în ambele ipostaze, jucător și antrenor. Alături de aceștia, la CSU Alba Iulia mai sunt foștii uniriști Bucurică (căpitanul “alb-albaștrilor”), Frențiu (fost la juniori), V. Domșa și Al. Petresc. În sens invers, respectiv la Unirea Alba Iulia, sunt Circov (a promovat în vară cu CSU) și Mâlnă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea