Ce lovitură!!! Nicolae Carnat, fotbalist originar din Mihalț, achiziționat de CFR Cluj, campioana României

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Nicolae Carnat, fotbalistul în vârstă de 22 de ani originar din Mihalț, a fost protagonistul unei mutări spectaculoase, fiind transferat de CFR Cluj, campioana României, de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Este un pas extrem de important în carieră pentru jucătorul ce a început să deslușească tainele “sportului rege” la Unirea Alba Iulia, sub comanda antrenorului Vasile Ursu, din Cetatea Marii Uniri plecând, la o vârstă fragedă, la Academia “Gheorghe Hagi”. Acum are oportunitatea să îmbrace tricoul formației din “Gruia”, câștigătoarea ultimelor trei titluri, dar mai ales să evolueze în cupele europene, CFR Cluj fiind calificată în grupele Europa League.

ELIT

Sunt fericit pentru pasul făcut, merg la campioana României cu dorința de a demonstra că pot să joc la un nivel înalt. Le mulțumesc celor de la Sepsi pentru perioada frumoasă petrecută la Sf. Gheorghe și le doresc mult succes în viitor. Este o oportunitate importantă în cariera mea și îmi propun să continui parccursul bun avut până în prezent”, a declarat Nicolae Carnat, component al naționalelor de juniori ale României la diverse categorii de vârstă (actualmente este pe lista adițională a selecționerului Adrian Mutu pentru echipa Under 21, în vederea disputelor oficiale din această lună din preliminariile europene, împotriva Ucrainei și Maltei).

CFR Cluj a dat lovitura cu câteva ore înainte de finalul perioadei de transferuri. Nicolae Carnat a semnat contractul cu echipa campioană.  Tânărul jucătorul a evoluat în Liga 1 până acum la Dunărea Călărași și la Sepsi OSK, formații pentru care a bifat 50 de meciuri în primul eșalon și a marcat în total 6 goluri. Nicolae Carnat, un jucător pe care antrenorul campioanei îl apreciază foarte tare, a semnat un contract pe trei ani. Fotbalistul are 22 de ani și s-a întors în România în anul 2018, după ce a trecut pe la englezii de la Wolverhampton, dar și pe la formația daneză Esbjerg.

Nicolae Carnat a început campionatul în tricoul formației Sepsi Sfântu Gheorghe, iar negocierile dintre dintre cele două tabere au început de la suma de 200.000 de euro, terminându-se la suma de 80.000 de euro și un procent de 20 la sută la o eventuală revânzare.

Pentru CFR Cluj urmează o perioadă grea, având în vedere că este singura echipă din România care mai evoluează în cupele europene. Nicolae Carnat (22 de ani) a fost transferat de Sepsi, liber de contract, la începutul anului trecut, de la Dunărea Călărași și în principal acoperă postul de extremă dreapta.

Sursa foto: CFR Cluj

Dan HENEGAR