Ce fel de MĂȘTI pot fi folosite de elevi la examene, în cazul în care Ministerul Educației NU cumpără măștile medicale până la testările naționale

Atunci când merg la școală, elevii trebuie să fie protejați de orice pericol poate însemna pandemia de Covid-19. Dacă ministerul nu cumpără la timp măști medicale, pot fi folosite și cele din bumbac, spune profesorul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Trebuie folosită masca, dar dacă nu există măști de unică folosință, cred că este o soluție cu măștile textile care pot fi confecționate într-un timp relativ scurt.

ELIT

Dacă ne uităm și la ordinul referitor la purtarea măștilor în școli, după 5 ani există recomandarea utilizării măștilor textile pentru că sunt mai rezistente, se pot fixa mai bine și chiar dacă n-au un grad de absorbție a particulelor sau deblocare a particulelor la fel de mare ca și măștile chirurgicale oferă o protecție convenabilă în pauze, când copiii se mișcă foarte intens și e bine să ne gândim și la această variantă”.

Achiziția măștilor pentru elevii şi profesorii care se vor întoarce la şcoală în perioada 2-12 iunie a fost anulată de Ministerul Educației. Este vorba despre cele 15 milioane de măşti care ar fi trebuit să ajungă în şcoli săptămâna aceasta.

Mihail David - 2020

Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației a explicat, luni, la Digi24 că după prima procedură de achiziție companiile invitate să participe nu s-au calificat, astfel că a fost demarată o nouă procedură. Din trei operatori economici, au venit doi – unul nu avea măști conforme, iar al doilea avea prea puține.

„În următoarea procedură am dat posibilitatea mai multor operatori economici să trimită disponibilitatea, iar dacă îndeplinesc condițiile, putem încheia contract cu mai mulți, dacă măștile sunt conforme.

Procedura implică termene foarte scurte, e de dorit că până în 2 iunie măștile să ajungă la școli.

Facem tot ce e necesar conform legii, astfel încât măștile achiziționate s ajungă în timp util în școli”, a spus Barcari.

Sursa: digi24.ro

Iulian URSALEȘ

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...