Rămâi conectat

Economie

Ce buget a avut Sebeșul în 2016, municipiu în care se află cei mai mulți investitori din Alba, iar șomajul e aproape zero

Publicat

în

sebes-panoramicSebeșul are șomajul aproape zero, fiind municipiul din Alba unde se află cei mai mulți investitori străini și autohtoni, iar problema nu este lipsa locurilor de muncă, ci lipsa forței de muncă.

În 2016, municipiul Sebeș a avut un buget de peste 14,5 milioane de euro, mai exact 65.297.260 de lei (din care 9.221.390 de lei excedent al anului 2015 și anii precedenți).

Banii au fost cheltuiți pentru investiții în spital, unități de învățământ, asistență socială, acțiuni culturale, servicii de dezvoltare publică și fiind realizate și alte investiții necesare pentru comunitate.

Electrica Furnizare Discount

Citește și Primarul Sebeșului – orașul din România cu șomaj zero și buget excedentar – într-un interviu publicat de „Evenimentul zilei”: „ Investiţiile străine sunt extrem de importante şi au constituit fundamentul acestei dezvoltări fără precedent (…) de exemplu Holzindustrie Schweighofer a generat peste 700 de locuri de muncă la Sebeş, iar cifra lor de afaceri a fost, anul trecut, de peste 500 de milioane de Euro…”

Totodată, luni, la ora 16.00, se convoacă Consiliul Local al Municipiului Sebeş, judeţul Alba, în şedinţă publică extraordinară, în sala de şedinţe „Radu Stanca” a Primăriei Municipiului Sebeş (camera 17), cu următoarea ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind acoperirea definitivă a deficitului secţiunii de dezvoltare pe anul 2016.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sebeş.

Iniţiatorul proiectelor este Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor.

Publicitate

Economie

Anunț de presă – Începerea proiectului ,,REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC AL MUNICIPIULUI ALBA IULIA – LOCALITĂȚI COMPONENTE: OARDA DE SUS, OARDA DE JOS, PÂCLIȘA, MICEȘTI ȘI BĂRĂBANȚ”, cod SMIS 126923

Publicat

în

Comunicat de presă

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management pentru POR, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar pentru POR şi U.A.T. Alba Iulia, în calitate de beneficiar, implementează,  incepând  cu  data   de   26/01/2016,  proiectul ,, REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC AL MUNICIPIULUI ALBA IULIA – LOCALITĂȚI COMPONENTE: OARDA DE SUS, OARDA DE JOS, PÂCLIȘA, MICEȘTI ȘI BĂRĂBANȚ”, cod SMIS 126923, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio – Programul Operaţional Regional  2014-2020,  Axa prioritară  3 – Sprijinirea  tranziției  către  o  economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor Operațiunea C – Iluminat public.

Electrica Furnizare Discount

Contract de finanțare nr. 5614/ 25.06.2020

Valoarea totală a proiectului este de: 8.726.128,54 lei din care:

Valoarea eligibilă nerambursabilă FEDR este de: 6.036.254,52 lei

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, începând cu anul 2022 în sistemul de iluminat public al Municipiului Alba Iulia care în prezent înregistrează consumuri energetice mari.      

Obiectivele specifice ale proiectului:

*Scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Localități Componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț de la 389.636,00 (kWh/an) – valoare dinaintea implementării proiectului, la 205.501,52 kWh/an, începând cu anul 2021 prin reabilitarea și modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public în zona vizată prin proiect, care include și instalații, echipamente eficiente din punct de vedere al consumului de energie electrică;

*Scăderea gazelor cu efect de seră, datorate sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Localități Componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț de la 86,65 echiv. tone de CO2/an – valoare dinaintea implementării proiectului, la 45,70 echiv. tone de CO2/an începand cu anul 2021, prin reabilitarea și modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public în zona vizată prin proiect, care include şi folosirea de materiale reciclabile, ecologice respectiv a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie;

*Îmbunătățirea accesului persoanelor cu dizabilități (persoane cu deficiențe de vedere, persoane cu dizabilități motorii etc.), la serviciul de iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Localități Componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț, prin reabilitarea și modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public în zona vizată prin proiect și iluminarea a unui număr de 2 treceri de pietoni, incluzând sisteme bazate pe senzori de prezență care vor comanda creșterea fluxului luminos al aparatelor de iluminat public (la trecerile de pietoni) începând cu anul 2021.

Perioada de implementare a proiectului este de 75 luni, respectiv între data 26.01.2016 și data 31.03.2022, aceasta cuprinzând și perioada de desfāşurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Informații suplimentare: Manager public: SEEMANN Maria-Elena, e-mail: [email protected], tel: 0372 586 428,  fax: 0258 812 545.

Citește mai mult

Economie

La Sebeș a început distribuirea pubelelor pentru colectarea deșeurilor menajere către persoanele fizice care locuiesc la casă

Publicat

în

La Sebeș a început distribuirea pubelelor pentru colectarea deșeurilor menajere către persoanele fizice care locuiesc la casă

Primăria Municipiului Sebeș informează cetățenii că noua firmă de salubritate, RER VEST S.A., care va opera pe raza municipiului Sebeș începând cu data de 1 noiembrie 2021, a demarat activitatea de distribuire a pubelelor pentru colectarea deșeurilor menajere la persoanele fizice care locuiesc la casă.

Această acțiune se va desfășura în Sebeș, Lancrăm, Petrești și Răhău, începând cu data de 19 octombrie 2021.

Citește mai mult

Economie

FOTO| Târgu’ lu’ pește a atras mulți vizitatori interesați de preparatele pregătite de bucătari pasionați special pentru acest eveniment

Publicat

în

Târgu’ lu’ pește a atras mulți vizitatori interesați de preparatele pregătite de bucătari pasionați special pentru acest eveniment

Ziua de sâmbătă, 16 octombrie a fost una plină pentru participanții la evenimentul culinar “Târgu’ lu’ pește”, deoarece aceștia au avut parte de o ofertă bogată de preparate din pește, de care au profitat cu toții din plin.

Pe lânga oferta bogată de mâncare din pește, organizatorii au oferit celor prezenți posibilitatea de a participa la diverse activități distractive pentru copii, competiții și nu în ultimul rând o tombolă.

Bucătarii pasionați s-au întrecut în a oferi gurmanzilor o mare diversitate de preparate din pește și aici amintim ciorba și tocănița dar și micii și cârnații gătite din pește. O mare căutare a avut și păstrăvul prăjit cu mămăliguță dar și zacusca de pește.

Electrica Furnizare Discount

Oferte interesante, pentru cei ce iubesc mâncarea în regim fast-food, au avut-o prietenii noștri de la Păstrăvăria Bușteni care au venit până în Alba Iulia ca să pregătească hamburgheri din pește, chifteluțe și frigărui din pește cu cartofi prăjiti dar și cu multe alte bunătățuri cu specific pescăresc.

O surpriză plăcută ne-au făcut și cei de la restaurantul La Pescăriţa şi Vânătorul din Satu Mare, care ne-au oferit ineditul papricaș de somn cu lăști dar și hamsii, icre de pește și multe alte bunătăți și nu în ultimul rând trebuie să îi menționăm pe cei de la rulota Cozmuleanu Adrian Mihai IF din Hunedoara care ne-au preparat tigaie de crap picant, sarmale și păstrăv prăjit dar și pe Dacul Bucătar cu Duba împreună cu chef Adrian Truță care ne-au gătit pe piatră.

Ne bucurăm de interesul manifestat de vizitatori pentru produsele din pește și considerăm că am reușit prin acest eveniment să încurajăm consumul de pește care după cum bine știm, este foarte sănătos.

Sperăm să ne putem întâlni cât mai des la asemenea evenimente care încurajează consumul de pește dar și interacțiunea piscicultorilor cu consumatorii prin intermediul unei palete de produse cât mai diversificate și cu o prezență puternică pe rafturile magazinelor.

Mulțumim Primăriei Alba Iulia pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.

Următorul eveniment “Târgu’ lu’ pește” va avea loc la Conacul Zăicești din Botoșani în data de 30 Octombrie. Vă așteptăm și acolo!

“Târgu’lu′pește” este un eveniment organizat în cadrul proiectului „INTERACTIUNE INTRE PISCICULTORI – UN CONCEPT SUSTENABIL PENTRU PROMOVAREA PESTELUI” având ca parteneri FLAG Prahova – lider de proiect, FLAG Satu Mare, FLAG Bazinul Mureșului, Secașelor și a afluenților acestora, FLAG Iazurile Moldovei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare