Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce bancnote NU vor mai putea fi folosite din luna septembrie 2022: Vor fi înlocuite cu unele noi, din polimer

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce bancnote NU vor mai putea fi folosite din luna septembrie 2022: Vor fi înlocuite cu unele noi, din polimer

Cu șase luni înainte ca bancnotele de 20 și 50 de lire sterline să înceteze să mai aibă curs legal, aproape 19 miliarde de lire sterline în bancnote vechi sunt încă folosite, scrie BBC.

Bancnotele de hârtie de cinci lire și de 10 lire au fost deja retrase, în timp ce bancnotele de hârtie de 20 și de 50 de lire nu vor mai putea fi folosite după 30 septembrie 2022. Conform sursei citate, mai există în circulație 105 milioane de lire sterline de monede vechi de o liră sterlină, potrivit Monetăriei Regale.

Vechile lire sterline din hârtie sunt înlocuite cu unele noi, din polimer, cu o serie de caracteristici de securitate. Banca Angliei a anunțat că va continua să schimbe bancnotele de hârtie de 20 și de 50 de lire sterline. Noua bancnotă din polimer, de 50 de lire, a intrat în circulație din 23 iunie 2021.

Bancnotele hârtie de 5 lire sterline au fost retrase în mai 2017, iar bancnotele hârtie de 10 lire sterline în martie 2018, de când nu au mai fost un mijloc de plată acceptat legal. Deși aceste bancnote, de 5 lire sterline și 10 lire sterline nu mai au curs legal, acestea vor fi întotdeauna schimbate de către Banca Angliei. O purtătoare de cuvânt a asigură că ”toate bancnotele autentice ale Băncii Angliei care au fost retrase din circulație își păstrează valoarea nominală pentru totdeauna”.

Registrul bancnotelor de hârtie din Regat

Banca Centrală a Angliei a mai precizat, conform sursei citate, în acest context că 755 de milioane de bancnote de hârtie rămân în circulație astfel:

– 113 milioane de 5 lire

– 73 de milioane de 10 lire

– 360 de milioane de 20 de lire

– 209 milioane de 50 de lire.

1,45 milioane de monede de 1 liră, contrafăcute

Pe lângă banii de hârtie, Monetăria Regală a declarat că aproximativ 105 milioane de monede de 1 lire sterline nu au fost returnate, iar din cele 1,6 miliarde care au fost returnate, aproximativ 1,45 milioane au fost contrafăcute. Înlocuirea monedei a fost tocmai pentru a evita contrafacerea. Moneda de stil vechi poate fi încă depusă la băncile străzilor mari – dar nu poate fi cheltuită în magazine.

România a emis prima bancnotă de polimer din Europa, pentru a marca eclipsa de Soare. Este vorba despre bancnote de 2000 de lei emisă pentru eclipsa de soare din 11 august 1999 dar și pentru a marca intrarea într-un ”nou mileniu prin emiterea unei bancnote din polimer, prima din Europa şi din emisfera nordică.” transmitea BNR.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea