Rămâi conectat

Actualitate

Ce ar putea începe elevii să facă timp de 20 de minute zilnic. Ministrul educației: „O Românie modernă nu poate fi realizată decât prin cultură și mai ales prin educație”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce ar putea începe elevii să facă timp de 20 de minute zilnic. Ministrul educației: „O Românie modernă nu poate fi realizată decât prin cultură și mai ales prin educație”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat, miercuri ce proiect lansează în școlile din țară și a subliniat faptul că o Românie modernă nu poate fi realizată decât prin cultură şi mai ales prin educaţie.

„O cercetare recentă ne arată că educaţia şi cultura sunt puternic interconectate, însă cultura într-un sens mai larg nu este o parte din procesul de educaţie, ci este educaţia în sine. Educaţia şi cultura se influenţează reciproc şi simultan, definesc şi schimbă gândirea şi comportamentul uman. Educaţia este mai degrabă mecanismul prin care societăţile încearcă să îşi conserve cultura, specificul identitar şi standardele de viaţă şi să le transmită prin sisteme formale de educaţie.

Citește și: modele de subiecte BAC

Relaţia dintre cultură şi educaţie este una circulară. Educaţia şi cultura se oglindesc permanent una în cealaltă, iar efectele acestei reflectări reciproce se regăsesc constant în comportamentul uman al fiecăruia dintre noi”, a afirmat ministrul Educaţiei, la sesiunea festivă „Sincroniile europene ale culturii române”, organizată la Academia Română, de Ziua Culturii Naţionale.

SCHIMBĂRI PENTRU ELEVII DIN ROMÂNIA

Ea a anunţat lansarea de către Ministerul Educaţiei, cu acest prilej, a unui proiect dedicat încurajării lecturii în şcoală şi în familie.

Elevii din România, încurajați să lectureze

„Lansăm invitaţia ca în toate şcolile din România fiecare copil să citească măcar 20 de minute pe zi. Totodată, invit pe cei mari – părinţi şi bunici – să se alăture copiilor şi să citească împreună încă 20 de minute acasă”.

sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete culturale 2024: Ce valoare vor avea în semestrul al II lea al anului și pentru ce pot fi utilizate

Bera Larisa

Publicat

în

Tichete culturale 2024: Ce valoare vor avea în semestrul al II lea al anului și pentru ce pot fi utilizate Ministerul de Finanțe a publicat pe data de 2 septembrie 2024 un proiect legislativ pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul II al anului 2024. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea