Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce a pățit un sebeșean care a refuzat să fie recenzat din motive de credință

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce a pățit un sebeșean care a refuzat să fie recenzat din motive de credință

Un locuitor al orașului Sebeș, județul Alba, care a refuzat să ofere informații în cadrul recensământului, a fost amendat de Poliția Locală cu suma de 1.000 de lei.

Orthodox christenings of a child, a cross in his father’s hand. Macro

După ce a primit sancțiunea, a contestat procesul-verbal în instanța de judecată sperând că va scăpa de plata amenzii.

”Petentul susține că a refuzat furnizarea datelor cu caracter personal necesare pentru a putea fi recenzat din motive impuse de religie (credință), însă nu neagă demersurile făcute de recenzor pentru a fi recenzat”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Sebeș, din 3 martie 2023.

Recenzorul a încercat de mai multe ori să intre în legătură cu persoana care trebuie recenzată, ultima dată în 29 iulie 2022. Bărbatul a recunoscut că a refuzat furnizarea de date personale în vederea întocmirii recensământului populației și a locuinței din motive de credință.

Recenzorul a susținut că s-a deplasat de mai multe ori la locuința persoanei vizate în vederea strângerii de informații, situație context în care a lăsat mai multe notificări la ușa locuinței.

„În cuprinsul acestor notificări a indicat și numărul personal de telefon, cu rugămintea de a lua legătura cu aceasta pentru a stabili o dată la care recenzorul se poate prezenta la locuința petentului pentru a efectua formalitățile de recenzare. A luat legătura cu vecinii acestuia care i-au comunicat că au luat legătura cu acesta, context în care a transmis că nu se va recenza întrucât sunt pocăiți, indiferent de sancțiunea aplicată”, se mai susține în documentul citat.

În final, instanța de judecată a respins plângerea acestuia, motivul fiind acela că legislația nu prevede faptul că se poate refuza participarea la recensământ din motive religioase. Bărbatul poate contesta hotărârea la instanța superioară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea