Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

CCR amână decizia privind Referendumul – Vezi reacţia liderilor USL Alba!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderii USL Alba, liberalii Teodor Atanasiu şi  Florin Roman, precum şi social democraţii Ioan Dîrzu şi Ovidiu Jidveian au făcut publice primele reacţii la hotărârea Curţii Constituţionale a României (CCR) de amânare cu 40 de zile a deciziei privind referendumul.

Dacă Teodor Atanasiu consideră că pentru a ajunge la normalitate “ar mai fi un ultim pas, demisia preşedintelui”, Florin Roman crede că dacă, în urma stabilirii exacte a evidenţei populaţiei, o să scadă şi numărul de parlamentari, toată lumea va fi fericită. Ioan Dîrzu vede o eventuală demisie a lui Traian Băsescu ca şi un gest de onoare şi o ieşire din criza actuală, iar Ovidiu Jidveian declară că decizia de amânare a CCR  dă speranţe pe viitor asupra corectitudinii sistemului judiciar din România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Teodor Atanasiu, preşedinte PNL Alba: “Alături de alţi 7,5 milioane de români, aşteptam ca decizia Curţii Constituţionale Române să valideze referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. L-au ales 5,2 milioane de români,  este normal să fie demis cu votul a 7,5 milioane de români.

Este foarte bine că în sfârşit vom şti câţi cetăţeni cu drept de vot sunt în România. Totodată este foarte probabil ca validarea referendumului de demitere a preşedintelui României să însemne şi mai puţini parlamentari la alegerile parlamentare din acest sfârşit de an.
România are nevoie de normalitate şi pentru asta ar mai fi un ultim pas, demisia preşedintelui”, se arată în comunicatul remis presei de liderul liberal.

Florin Roman, vicepreşedinte PNL Alba: “Decizia Curţii Constituţionale mi se pare logica. E clar ca exista un prag mai trebuie văzut cât reprezintă 50 la suta plus unu din cât? Pe de alta parte cred ca cei mai in măsura sa stabilească câţi suntem sunt primarii si Evidenta populaţiei! Poate apar si rezultatele de la recensământ intre timp.

Ba mai mult, cred ca si alegerile parlamentare ar însemna un număr de parlamentari mai putin. Poate va mai amintiţi când spuneam ca judeţul Alba are mai putini oameni si vom rămâne mai putin cu un deputat. Si dacă scade si numărul de parlamentari cred ca toată lumea va fi fericită!”

Ioan Dîrzu, preşedinte PSD Alba: ”Cred că este o hotărâre corectă. Listele trebuie revizuite pentru că nu au fost actualizate şi din această cauză nici rezultatul referendumului, în ceea ce priveşte cvorumul, nu a fost corect. Cred că votul masiv al milioanelor de oameni care s-au prezentat la vot trebuie luat în considerare şi sunt convins că inclusiv dintre cei 5,2 milioane care l-au votat pe Băsescu la un moment dat au fost de această dată în mare majoritate împotriva lui.

În opinia mea, ca om de onoare, Traian Băsescu ar trebui să-şi dea acum demisia”, a declarat Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba.

Ovidiu Jidveian, vicepreşedinte PSD Alba: ”Ca jurist consider că decizia Curţii Constituţionale de a amâna soluţia şi solicitarea de reverificare a listelor de vot este corectă întrucât ca judecători, cei de la CC trebuiau să se bazeze pe informaţii concrete, reale şi care provin din surse autorizate.

Având în vedere importanţa acestui referendum pentru viaţa politică şi socială din România, având în vedere participarea masivă a românilor la vot şi faptul că pentru prima dată după 1989 au fost cei mai mulţi votanţi pentru o idee comună, respectiv au votat ”DA” pentru demiterea preşedintelui Băsescu, decizia CC este una corectă, morală şi care dă speranţe pe viitor asupra corectitudinii sistemului judiciar din România.

Sunt sigur că listele actualizate vor cuprinde mult mai puţine persoane decât cele care au stat la baza referendumului deoarece pe acestea erau foarte multe persoane decedate. Sunt convins că în urma reverificării referendumul va fi validat iar Traian Băsescu va fi demis”, a spus Ovidiu Jidveian, vicepreşedintele PSD Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea