CCR a dat aviz pozitiv Legii de revizuire a Constituţiei și a stabilit data referendumului pentru familie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Curtea Constituţională a dat, luni, 17 septembrie, aviz pozitiv asupra Legii de revizuire a Constituţiei adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Judecătorii CCR au decis că referendumul pentru familie va fi organizat în primul weekend al lunii octombrie.

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a CCR s-a aflat Legea de revizuire a Constituţiei României, în acest caz Curtea Constituţională sesizându-se din oficiu. CCR a dat aviz pozitiv asupra acestei legi, astfel că va fi organizat referendumul privind modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei.

ELIT

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

O altă modificare introduce la acelaşi articol un nou articol II, cu următorul text: „Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Consituţia României, republicată”.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419