Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cazul băiețelului care a suferit arsuri la mână după ce a fost tratat la Spitalul din Alba Iulia: Din primele cercetări a fost o complicație, nu malpraxis

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Colegiului Medicilor Alba, Ioan Susan, declară, joi, despre cazul băiețelului care a suferit arsuri la mânuță în zona în care i s-a pus o branulă, că, din primele cercetări, cadrele medicale care l-au tratat nu pot fi acuzate de malpraxis, iar protocoalele au fost respectate.

spital-modernColegiul Medicilor Alba s-a autosesizat și a demarat o anchetă disciplinară în cazul băiețelului de nouă luni și jumătate care a suferit arsuri la mânuță, după ce a fost tratat de convulsii febrile, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia.

Cadrele medicale care l-au tratat pe băiețel au oprit perfuzia când au observat că tratamentul medical era administrat pe lângă venă și i-au scos branula, iar protocolul a fost astfel respectat, declară medicul chirurg Ioan Susan.

Băiețelul a fost tratat în continuare pentru convulsii febrile, cu branula pe cealaltă mână.

”Din primele cercetări, este o complicație, nu malpraxis, asta trebuie să diferențiem. Adunăm documentația, fișele de observație de la toate spitalele, ancheta fiind în curs. Cazul nu e în sfera malpraxisului. Tu îi poți pune branula, iar copilul își mișcă mânuța din cauza convulsiei febrile. Atunci cel mai probabil a fost momentul când s-a produs extravazarea, iar substanțele din perfuzie au mers pe lângă venă”, a declarat Ioan Susan.

Pentru a fi tratat de arsură, pacientul a fost transferat, ulterior, la un spital din Cluj-Napoca.

Managerul Spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă declara, luni, că a luat legătura cu mămica băiatului după ce a aflat despre acest caz și a demarat o anchetă internă.

Citește și FOTO: ANCHETĂ la Spitalul din Alba Iulia, după ce un băiețel de 9 luni și jumătate a suferit arsuri la mânuță din cauza unei branule pusă de cadrele medicale

”S-a format o comisie internă și am început ancheta. Am luat legătura cu mămica, când se întoarce de la Cluj, să vedem în ce măsură putem suplini ceea ce i s-a întâmplat. Nu am știut nimic, am aflat de pe o rețea de socializare. Îmi pare foarte rău și mă doare inima că un copilaș de 9 luni a pățit așa ceva și vreau să văd, din urgență până la pediatrie, ce s-a întâmplat. Nu pot să spun cine e de vină, dar categoric vă spun că cine e de vină plătește. Nu sunt de acord cu așa ceva și cu astfel de practici”, a spus, luni, Nicoleta Coșarcă.

Pe de altă parte, mama pacientului afirmă că mânuța băiețelului a început să se înroșească la o oră după ce i-a fost aplicată branula și administrat tratamentul în spitalul din Alba Iulia.

”După ce i-a pus perfuzia, a început să i se înroșească mânuța. După două zile i s-a făcut o bășică, iar apoi a început să i se formeze gaură în mânuță. Acum am ajuns cu copilul internată la spital în Cluj-Napoca”, a declarat mama băiatului.

Cazul a stârnit revoltă pe o rețea de socializare, după ce o fotografie cu mânuța arsă a fost postată. Internauții cer ca vinovații să fie pedepsiți și îi urează băiatului însănătoșire.

Citește și Ce spun medicii din Cluj-Napoca despre cazul băiețelului din Alba Iulia, care a ajuns la ei cu rană deschisă la mână după ce i s-a pus greșit o branulă la spitalul din Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea