Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Caz ȘOCANT în Alba: Un bărbat de 57 de ani a MURIT după ce a fost bătut cu sălbăticie. Suspectul, un tânăr de 19 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Caz ȘOCANT în Alba: Un bărbat de 57 de ani a MURIT după ce a fost bătut cu sălbăticie. Suspectul, un tânăr de 19 ani

Un tânăr de 19 ani din Alba a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Acesta este suspectat ca ar fi bătut un bărbat în vârstă de 57 de ani, care și-a pierdut viața, la spital, în urma traumatismelor suferite.

„Prin rechizitoriul din data de 23.08.2023, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat în vârstă de 19 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de „lovituri cauzatoare de moarte”, prevăzută de art. 195 C.pen. constând în aceea că, în seara zilei de 30.03.2023, în timp ce se afla cu mai multe persoane în locul denumit „Dealul Vânătorilor” din satul Noșlac, jud. Alba, inculpatul a determinat victima, un bărbat în vârstă de 57 de ani, să iasă afară din locuința sa, în stradă, unde inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu palmele și pumnii în zona feței, urmare cărora, victima a căzut lovindu-se cu capul de asfalt și a rămas inconștientă, fiind abandonată în această stare de către inculpat și persoanele care-l însoțeau.

Victima a suferit grave traumatisme craniene care i-au pus viața în pericol, pentru vindecarea cărora s-au anticipat inițial ca necesare 75-80 de zile de îngrijire medicală, traumatisme care ulterior s-au complicat în evoluție și au condus la decesul victimei, la data de 26.05.2023, în timp ce era internată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Inițial, în cauză s-au efectuat acte de urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală, inculpatul fiind arestat preventiv de către Judecătoria Aiud, la data de 01.04.2023, pentru 30 de zile, iar la data de 27.04.2023, aceeași instanță a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, măsură care ulterior a fost prelungită cu încă 30 de zile.

La data de 26.06.2023, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din infracțiunea de vătămare corporală în infracțiunea de lovituri cauzatoare de moarte, cauza fiind declinată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. La data de 18.07.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe durata de 60 de zile.

Întrucât, în dosarul penal, faza de urmărire penală a fost finalizată și a fost întocmit actul de sesizare a Tribunalului Alba pentru judecarea cauzei, aveți posibilitatea de a vă adresa acestei instanțe pentru alte detalii”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Menționăm că emiterea rechizitoriului și trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal care nu încalcă principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoana acuzată, până la pronunțarea de către instanța de judecată a unei hotărâri definitive de condamnare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” !

Unirea Ziarul

Publicat

în

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” ! Cinci polițiști din IPJ Alba au scăpat de un dosar penal pentru fals și înșelăciune, după ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea