Rămâi conectat

Actualitate

Caz REVOLTĂTOR: Medicii de pe ambulanță sunt acuzați că au lăsat o fată de 12 ani să moară. Care sunt cauzele

Ziarul Unirea

Publicat

în

O fetiţă de 12 ani din comuna Bărbăteşti, județul Vâlcea, a murit joi dimineaţa, cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon. Primarul acuză medicii de pe ambulanță că l-au consultat pe fratele copilei și l-au dus pe spital, dar pe aceasta au refuzat să o ia. Ambulanța neagă, conform Mediafax.

Primele informații arată că fetiţa de 12 ani din comuna Bărbăteşti s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Primarul localității, Constantin Bănacu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că miercuri seara la locuința copilei a fost un echipaj SAJ, care a dus la spital mama copilei și pe fratele ei, dar asistenta a refuzat să o ia pe fetiţă la spital. Edilul spune că fata se plângea de dureri de cap şi ameţeală.

„Cumnata mea a sunat la Salvare. A venit Salvarea şi a luat mama şi fratele fetei. Fata nu i-a interesat să o ia la o investigaţie, că doar nu erau cheltuieli suplimentare. Practic au lăsat-o acasă, în condiţiile în care fata spunea că şi ea are ameţeli şi dureri de cap”, a spus Constantin Bănacu.

În replică, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, Dan Pădureanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că miercuri seara echipajul a fost chemat exclusiv la fratele copilei, care se simţea rău după ce a mâncat cipsuri şi a băut suc.

Echipajul a găsit o glicemie mărită la băiat, cu febră, astfel că a fost dus la spital, spune managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

„Nu a fost în niciun fel vorba de solicitare pentru fetiţa care mai era în casă şi care a rămas cu tatăl şi celelalte persoane care mai erau acolo. Solicitarea a fost făcută doar pentru acel copil. Mie, echipajul care a fost acolo, mi-a explicat că singura persoană avea nevoie de ajutor era băieţelul. Copilul a vărsat. S-a pus în discuţie faptul că mâncase o pungă întreagă de cipsuri şi băuse o sticlă de suc”, a declarat Dan Pădureanu.

Joi dimineaţa, tatăl a găsit-o pe copilă fără suflare. A sunat la asistenta din comună, iar femeia a chemat Ambulanţa, apelând 112.

Potrivit ISU Vâlcea, apelul a fost la ora 6.33, iar până la sosirea echipajelor de salvare, asistenta din localitate a început manevrele de resuscitare.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea şi SAJ a fost solicitat să intervină pentru o fetiţă de 12 ani, în comuna Bărbăteşti. După anunţ, apelanta a început manevrele de resuscitare”, a anunţat ISU Vâlcea

Copila a fost resuscitată fără succes și s-a declarat decesul.

Edilul din Bărbăteşti spune că cei doi copii erau îngrijiţi de vecini, pentru că părinţii vindeau legume pe piaţă, în Râmnicu Vâlcea. Cu câteva zile în urmă, părinţii s-au întors şi au luat copiii acasă. Tragedia s-ar fi întâmplat, spune primarul din Bărbăteşti, din cauza unei sobe construite de curând şi care ar fi degajat monixid de carbon.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea