Rămâi conectat

Actualitate

Câți români nu au văzut niciodată Marea Neagră – STUDIU IRES

Dragoş Suciu

Publicat

în

modeleUn studiu IRES arată că mai mult de 4 milioane de români nu au ajuns niciodată la Marea Neagră, iar peste jumătate din populație nu a fost pe litoral în ultimii 10 ani.  

Potrivit studiului realizat de IRES pe un eşantion de 1.473 de repondenţi, circa 22% dintre români nu au fost vreodată pe litoralul românesc, iar 37% spun că au fost înainte de anul 2000. În acelaşi timp, 14% dintre participanţi afirmă că au fost la Marea Neagră anul trecut.

O treime dintre cei chestionaţi au indicat că îşi vor lua concediu. Aproape jumătate dintre ei au, în acest an, între 21 şi 30 de zile de concediu, 22% au între 11 şi 20 de zile, 15% au mai puţin de 10 zile, iar 15% peste 31 de zile.

Circa 12% dintre respondenţii care au în acest an concediu şi-au luat deja zile de concediu: 44% între 1 şi 10 zile, 25% între 11 şi 20 de zile, 17% între 21 şi 30 de zile şi 6% între 31 şi 40 de zile.

Mai mult de 1 din 5 români obişnuiesc să îşi ia concediu numai vara, 15% dintre ei împart perioada concediului atât vara, cât şi iarna, 12% nu ţin cont de anotimp atunci când îşi programează vacanţa, iar 4% îşi programează concediul în funcţie de ofertele de vacanţă pe care le găsesc.

Dintre cei cu copii sub 18 ani, 81% afirmă că merg în vacanţe împreună cu aceştia.

Un procentaj mare, de 42% dintre cei chestionaţi, optează pentru sejururile all inclusive, iar dintre aceştia 64% ar prefera ca aceste vacanţe să fie în România.

Dintre cei 31% respondenţii care preferă sejururi all inclusive în străinătate, cei mai mulţi se îndreaptă spre Turcia (22%), Grecia (14%), Spania (12%).

Gradul de satisfacţie faţă de serviciile hoteliere din România este unul moderat, mai puţin de jumătate declarându-se satisfăcuţi, 41% dintre respondenţi sunt destul de mulţumiţi, în timp ce doar 7% spun că sunt foarte mulţumiţi.

Aproape 1 din 5 români au fost în ultimii 10 ani în fiecare an, în vacanţă pe perioada verii. Procentajul celor care îşi iau vacanţă pe perioada verii este în uşoară creşere în ultimii patru ani.

Cei mai mulţi români (26%) au pe perioada verii între 1 şi 10 zile de vacanţă, 19% au între 11 şi 20 de zile , iar 9% peste 21 de zile.

Două treimi dintre cei chestionaţi şi-au petrecut vacanţele de vară din ultimii 10 ani, cel mai des, în România, 18% au fost plecaţi atât în străinătate, cât şi în ţară, iar 16% doar în străinătate.

Peste jumătate dintre respondenţi spun că anul trecut nu au fost plecaţi nicăieri pe perioada verii, 32% au rămas în România, iar 10% au fost plecaţi în străinătate.

Dintre cei care au fost plecaţi în concediu anul trecut pe perioada verii (46%), o treime au fost la mare, un sfert au fost la munte, 16% au fost şi la mare şi la multe, 16% au avut o vacanţă în care au vizitat oraşe şi locuri diferite, iar 13% au vizitat un oraş sau un loc anume.

Marea este destinaţia preferată şi pentru vacanţa de vară din acest an: 41% dintre respondenţii care vor pleca în vacanţă în această vară aleg marea, 29% aleg muntele, 9% vor merge şi la mare, şi la munte. Staţiunile balneare sunt preferate de 6% dintre respondenţi, la fel ca şi vizitele într-un oraş

Dintre cei care au fost anul trecut pe litoralul românesc, 84% se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de vacanţa petrecută la Marea Neagră

Sursa: Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea