Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Câte zile libere mai au românii până la sfârșitul lui 2023: Încă două minivacanțe până la final de an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câte zile libere mai au românii până la sfârșitul lui 2023: Încă două minivacanțe până la final de an

2023 se apropie încet de final, dar cu toate acestea românii au încă oportunitatea de a se bucura de câteva zile libere, pentru că îi așteaptă două minivacanțe cu patru zile fiecare, într-un interval de timp de mai puțin de o lună. 

Citește și: Zile libere REVELION 2023-2024: Câte zile libere au românii la final de an și când vor avea prima minivacanță în anul viitor

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Minicavanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie – 4 zile libere

Prima minivacanță începe la sfârșitul lunii noiembrie. În ziua de 30 noiembrie, românii sărbătoresc Sfântul Andrei, sărbătoare legală.

Această zi este considerată liberă legală, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor vor avea ziua liberă de la muncă. Cu atât mai mult, având în vedere că 30 noiembrie cade într-o zi de joi, românii vor beneficia de un weekend prelungit.

A doua zi, pe 1 decembrie, când România sărbătorește Ziua Națională va fi liber. Această dată are o semnificație deosebită pentru toți românii, marcând momentul Marii Uniri din 1918.

Citește și: Zile libere 2024: Românii se vor putea bucura de două noi zile libere legale. Câte vor pica în timpul săptămânii

Din fericire, 1 decembrie va fi o zi liberă de vineri, ceea ce înseamnă că românii vor avea un weekend prelungit de 4 zile în care pot pleca în concedii prin țară sau în city break-uri în străinătate.

Cele două zile libere consecutive aduc cu sine o minivacanță de 4 zile, începând din 30 noiembrie și până în 3 decembrie.

Câte zile libere mai au românii până la finalul anului 2023

Sărbătorile de Crăciun mai aduc încă o minivacanță pentru români. În 2023, Crăciunul va cădea într-o zi de luni, pe 25 decembrie, și a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, este și ea considerată zi liberă legală. Acest lucru înseamnă că românii se vor bucura de două zile libere consecutive pentru a sărbători Crăciunul cu familia și prietenii.

Astfel, va rezulta o minivacanță de 4 zile, care se va ține din 23 decembrie până în 26 decembrie 2023. Este cel mai frumos moment din an pentru majoritatea oamenilor. Mulți aleg să își petreacă sărbătorile la munte, unde schiază și se distrează, sau în străinătate, cutreierind târgurile de Crăciun internaționale.

Citește și: Când pică Crăciunul 2023, Revelionul și Anul Nou 2024. Câte zile libere mai au românii în acest an

Câte zile libere sunt în 2024

În privința anului 2024, românii se pot aștepta la mai multe zile libere, dar, din păcate, multe dintre sărbătorile legale vor cădea în weekend.

În 2024 vom avea 17 zile libere, cu două mai multe decât în 2023, iar asta pentru că Bobotează și Sfântul Ioan Botezătorul devin și ele libere legale de anul viitor.

În 2024, 7 dintre sărbătorile legale vor pică în weekend. Primele zile libere de anul viitor vor și 6 și 7 ianuarie – Bobotează și Sfântul Ioan Botezătorul.

Prima minivacanța din 2024 începe în 2023, cu weekendul de pe 30 decembrie, 1 ianuarie, liber, 2 ianuarie liber. Angajații revin la muncă pe 3 ianuarie, bucurându-se de o minivacanță la finalul anului 2023, început de 2024.

Așadar, românii mai au două minivacanțe de câte 4 zile până la finalul anului 2023, una în noiembrie și alta în decembrie.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea