Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cât timp, după Paște, mai putem mânca ouăle roșii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gospodinele păstrează în frigider ouăle înroșite, mult timp după Paște, însă medicii avertizează însă că ouăle fierte nu pot fi păstrate bune pentru consum un timp îndelungat.

Ouăle crude rezistă în frigider până la 4-5 săptămâni, în timp ce durata de păstrare a ouălor fierte scade considerabil.

Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, fără ca persoana care le consumă să rişte probleme de sănătate, potrivit Adevărul.

În cazul în care coaja ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider.

Această recomandare este demnă de luat în seamă mai ales în preajma sărbătorilor pascale, când tindem să păstrăm o perioadă lungă ouăle fierte, cu coaja vopsită, în frigider sau în afara lui.

Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţa cojii, se dizolvă. Fără acest strat, porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai ușor, scrie Digi24.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea