Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cât curent consumă laptopul: Cum poți face economii la energie electrică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cât curent consumă laptopul: Cum poți face economii la energie electrică

Laptopul consumă aproximativ 80 de wați pe oră, adica are un consum pe ora de 0.080 kWh. Timp de 8 ore, consumul este de aproximativ 0.640 kWh. Pentru o lună, ajunge la 19.2 kWh.

Luând în calcul un cost pe 1 kwh de 0.8 lei, rezultă că, pe lună, costul este: 19.2 x 0.8 lei = 15,36 lei pe lună, scrie gândul.ro.

Cu toate acestea, nu laptopul este cel mai mare consumator de energie electrică dintr-o gospodărie. Potrivit Institutului pentru Diversificare și Conservare a Energiei (IDAE) din Spania, frigiderul conduce în clasament, cu aproape 19% din consumul total. Acesta este urmat de următoarele electrocasnice:

Televizior: 7,5%
Mașina de spălat: 7,3%
Cuptorul: 5,1%
Computer desk-top: 4,6%

Nu lăsa aparate electrice să funcționeze în regim sleep. Este mai bine să le scoți din priză.

Nu lăsa încărcătorul de telefon conectat atunci când nu-l utilizezi. Chiar și fără telefon, acesta consumă puțin.

Scapă de becurile convenționale, incandescente – înlocuiește-le pe toate cu becuri economice. Acestea consumă de până la cinci ori mai puțină energie. În plus, există becuri cu tehnologie LED cu diferite temperaturi de lumină, chiar și cu una apropiată de cea a luminii naturale.

Instalând termostate la calorifere și/sau un dispozitiv de setare a temperaturii locuinței, poţi face economii importante, deoarece poţi regla temperatura oricând doreşti.

Dacă pleci de acasă pentru perioade scurte, de câteva ore, se recomandă reglarea temperaturii cu 3-4 grade mai puțin decât în mod obișnuit pe timpul iermii. Dacă ești plecat apoximativ de 24 de ore, temperatura recomandată este de 16 grade. Dacă lipsești de acasă mai mult de 2 zile, temperatura recomandată este de 8 grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea