Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cât ar obține partidele la alegerile parlamentare în județul Alba, potrivit unui sondaj realizat la comanda PSD

Dragoş Suciu

Publicat

în

În județul Alba, Partidul Național Liberal se plasează pe primul loc în preferințele electoratului, cu 43 la sută, urmat de Partidul Social Democrat, cu 34 la sută, potrivit unui sondaj realizat, recent, la comanda PSD Alba.

semnul-intrebariiPotrivit datelor cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri alegeri parlamentare, 43% dintre respondenți ar vota PNL, 34 – PSD, 6,5% – ALDE, 4,5 – PMP, 4% – UDMR, 2% – USR, 2% – PRU, 4% – alții.

Potrivit aceleiași analize sociologice, cel mai bine plasat candidat la PSD este Daniel Breaz, rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care ar fi avut dublu față de celălalt candidat al social-democraților la Senat, Radu Marcel Tuhuț, primarul comunei Ciuruleasa. Cu toate acestea, Breaz ocupă locul doi pe listă.

În ceea ce privește candidații PNL-ului la Camera Deputaților și Senat, cei mai bine clasați în sondaj sunt senatorul Alexandru Pereș și primarul din Zlatna, Silviu Ponoran. Ambii candidează la Senat.

Rezultatele cercetării sociologice trebuie privite cu circumspecție întrucât într-un sondaj similar, realizat înaintea alegerilor locale din acest an, PSD Alba era cotat cu 30 la sută în Alba Iulia, iar la alegeri a obținut 23 la sută. La fel, într-un sondaj realizat la comanda PNL înaintea alegerilor locale, partidul avea un procent de 65% pe județ, iar liberalii au obținut 53 la sută.

Primul partid din Alba care și-a stabilit candidații la alegerile parlamentare este PNL. Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman deschide lista la Camera Deputaților, urmat de Corneliu Olar și Claudiu Răcuci, în vreme ce la Senat primul se află senatorul Alexandru Pereș, urmat de Silviu Ponoran.

Citește și Candidații PNL Alba la alegerile parlamentare din 2016, votați de organizațiile locale. Ce SURPRIZE sunt pe listă

Primul pe lista PSD la Camera Deputaților este Ioan Dîrzu, urmat de Cornel Suciu, director adjunct la Finanțe în Alba, respectiv de inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș. La senat, lista e deschisă de Marcel Tuhuț, primarul comunei Ciuruleasa, care e urmat de Daniel Breaz.

Citește și Surprize pe listele candidaților PSD Alba pentru parlamentare. Radu Tuhuț, primarul din Ciuruleasa – primul pe cea de la Senat; Potor – scos din cărți

Primul pe lista ALDE Alba la Camera Deputaților e Horațiu Josan, în vreme ce la Senat lista e deschisă de Ovidiu Jidveian. Nici la PMP nu au fost surprize, primii fiind deputatul Clement Negruț (la Cameră) și consilierul județean Traian Ursaleș (la Senat).

Citește și Horațiu Josan – la Camera Deputaților și Ovidiu Jidveian – la Senat, deschid listele candidaților ALDE Alba la alegerile parlamentare 2016

Citește și Clement Negruț și Traian Ursaleș, primii pe listele PMP Alba la Alegerile Parlamentare din 2016. Vezi ceilalți candidați

Ordinea pe liste nu este definitivă, la unele partide nefiind încă validată de conducerea centrală, ci doar votată de organizațiile locale.

USR nu a anunțat, încă, un candidat pentru alegerile locale. Din sursele noastre, și în județul Alba s-au strâns semnături pentru depunerea candidaturilor, iar Nicușor Dan caută oameni care nu au mai făcut politică și apreciați pentru activitatea profesională.

Alegerile parlamentare au loc în 11 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea