Rămâi conectat

Ştirea zilei

Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara a fost premiat cu „Margareta de Aur” la Târgul Naţional de Turism

Alexandra Mates

Publicat

în

Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara premiat recent cu „Margareta de Aur” la Târgul Naţional de Turism – o adevărată oază de linişte şi relaxare 

Cadrul natural deosebit, peisajele mirifice, de o rară frumuseţe de la poalele Munţilor Trascău au stârnit interes dar şi admiraţie în rândurile organizatorilor recent încheiatului Târg Naţional de Turism de la Bucureşti.

 În cadrul acestuia a avut loc Gala „Margareta de Aur” unde Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) şi revista „Vacanţe la ţară” au acordat distincţii şi premii proprietarilor celor mai reprezentative pensiuni din ţară. Mai mult decât merituos pentru judeţul nostru este faptul că la  această festivitate, una dintre cele 5 Margarete de Aur a fost obţinută de Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara (Aiud) situat într-un minunat colţ de rai, cu privelişti încântătoare,  care a reuşit să obţină Marele Premiu pentru punerea în valoare a cadrului natural (cea mai frumoasă grădină).

 Aşa după cum ne-a declarat dr. Florin Rusu, proprietarul de peste 15 ani al Castelului Templul Cavalerilor, acesta  are o vechime (ţineţi-vă bine!) de peste 600 de ani şi este cunoscut pentru rezervaţia naturală în cadrul căreia este situat. Mai exact în Cheile Vălişoarei, la poalele Munţilor Trascău, rezervația fiind străbătută de drumul județean (107) ce unește Valea Mureșului (Aiud) de cea a Arieșului (Buru).

 Castelul Templul Cavalerilor dispune de: 17 camere de cazare (din 60 proiectate) spaţioase, specific medievale, cu paturi baldachin, dotate cu plasmă TV şi minibar, baie cu duş, încălzire centrală, internet wireless, parcare, curte, teren de sport, foişor în curte, grătar/ barbeque, şemineu, iaz cu păstravi, teren de sport, loc de joacă amenajat pentru copii, bar şi restaurant.

 Există şi un spaţiu amenajat pentru evenimente speciale precum întâlniri de afaceri,  conferinţe, congrese sau sărbătoriri a diferite evenimente din viaţa fiecăruia precum aniversări, majorate, botezuri, etc, cu o capacitate de până la 200 de persoane.

 De asemenea, castelul mai dispune de o sală de relaxare cu jocuri la dispoziţia oaspeţilor: şah, rummy, table, cărţi de joc, masă de ping pong. În plus, se pot face excursii în rezervaţie, echitaţie, ciclism, deplasări cu Atv-ul. Vizitarea rezervaţiei se face cu ajutorul angajaţilor, calificaţi ca ghizi, absolvenţi ai Facultăţii de Turism.

 De un mare interes în rândul tinerilor se bucură deja petrecerile tematice organizate aici precum „Halloween la Castel”, „Crăciun la Castel”, ş,a., iar pe viitor adminstratorii îşi propun să organizeze chiar un Festival al Cavalerilor şi al Domniţelor, în cadrul căruia turiştii să poată îmbrăca ţinute antice şi să se simtă cu adevărat ca la un castel.

*Meniu tradiţional, atmosferă intimă

Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara este deja renumit pentru preparatele tradiţionale gătite în bucătăria proprie. Personalul de la bucătărie are în rândurile sale specialişti în artă culinară, gata să satisfacă orice preferinţă oferind turiştilor adevărate delicatese culinare, între care se remarcă specialitatea casei „Platoul Cavalerului”.

Drumeţii şi excursii

 Locul în care este amplasată Pensiunea-Castel „Templul Cavalerilor” este ideal pentru drumeţii şi excursii de o zi la Cheile Turzii, Salina Turda, Peştera Scărişoara, Cetatea Colţeşti, Mănăstirea Rîmeţi şi multe alte locuri de o frumuseţe rar întâlnită.

 Zboruri cu parapanta şi deltaplanul

Zona este perfectă pentru a face alpinism şi a efectua zboruri cu parapanta şi deltaplanul. Pereţii abrupţi ai Cheilor Vălişoarei sunt de altfel marcaţi cu diverse trasee specifice concursurilor de alpinism. În fiecare sfârşit de săptămână, aici se antrenează numeroşi alpinişti profesionişti, dar şi amatori, precum şi salvamontiştii ce participă la Campionatul Naţional de Escaladă.

* Tur virtual, pe site-ul de prezentare

Castelul este printre puţinele pensiuni din ţară care, în site-ul de prezentare, are turul virtual interior al acestuia dar şi al locului, iar cei care doresc să ajungă aici pot vedea dinainte ceea le oferă această destinaţie.

Aşadar, se apropie cu paşi repezi Sărbătoarea Paştelui, suntem convinşi că doriţi să petreceţi această perioadă în linişte, în mijlocul naturii,  într-o atmosferă îmbietoare, unde să nu vă lipsească nimic. Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara este destinaţia perfectă pentru vacanţa de Paşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.

Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.

CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei

Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.

Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.

În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare