Rămâi conectat

Ştirea zilei

Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara a fost premiat cu „Margareta de Aur” la Târgul Naţional de Turism

Publicat

în

Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara premiat recent cu „Margareta de Aur” la Târgul Naţional de Turism – o adevărată oază de linişte şi relaxare 

Cadrul natural deosebit, peisajele mirifice, de o rară frumuseţe de la poalele Munţilor Trascău au stârnit interes dar şi admiraţie în rândurile organizatorilor recent încheiatului Târg Naţional de Turism de la Bucureşti.

 În cadrul acestuia a avut loc Gala „Margareta de Aur” unde Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) şi revista „Vacanţe la ţară” au acordat distincţii şi premii proprietarilor celor mai reprezentative pensiuni din ţară. Mai mult decât merituos pentru judeţul nostru este faptul că la  această festivitate, una dintre cele 5 Margarete de Aur a fost obţinută de Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara (Aiud) situat într-un minunat colţ de rai, cu privelişti încântătoare,  care a reuşit să obţină Marele Premiu pentru punerea în valoare a cadrului natural (cea mai frumoasă grădină).

Elit - Gustul Desăvârșit

 Aşa după cum ne-a declarat dr. Florin Rusu, proprietarul de peste 15 ani al Castelului Templul Cavalerilor, acesta  are o vechime (ţineţi-vă bine!) de peste 600 de ani şi este cunoscut pentru rezervaţia naturală în cadrul căreia este situat. Mai exact în Cheile Vălişoarei, la poalele Munţilor Trascău, rezervația fiind străbătută de drumul județean (107) ce unește Valea Mureșului (Aiud) de cea a Arieșului (Buru).

 Castelul Templul Cavalerilor dispune de: 17 camere de cazare (din 60 proiectate) spaţioase, specific medievale, cu paturi baldachin, dotate cu plasmă TV şi minibar, baie cu duş, încălzire centrală, internet wireless, parcare, curte, teren de sport, foişor în curte, grătar/ barbeque, şemineu, iaz cu păstravi, teren de sport, loc de joacă amenajat pentru copii, bar şi restaurant.

 Există şi un spaţiu amenajat pentru evenimente speciale precum întâlniri de afaceri,  conferinţe, congrese sau sărbătoriri a diferite evenimente din viaţa fiecăruia precum aniversări, majorate, botezuri, etc, cu o capacitate de până la 200 de persoane.

 De asemenea, castelul mai dispune de o sală de relaxare cu jocuri la dispoziţia oaspeţilor: şah, rummy, table, cărţi de joc, masă de ping pong. În plus, se pot face excursii în rezervaţie, echitaţie, ciclism, deplasări cu Atv-ul. Vizitarea rezervaţiei se face cu ajutorul angajaţilor, calificaţi ca ghizi, absolvenţi ai Facultăţii de Turism.

 De un mare interes în rândul tinerilor se bucură deja petrecerile tematice organizate aici precum „Halloween la Castel”, „Crăciun la Castel”, ş,a., iar pe viitor adminstratorii îşi propun să organizeze chiar un Festival al Cavalerilor şi al Domniţelor, în cadrul căruia turiştii să poată îmbrăca ţinute antice şi să se simtă cu adevărat ca la un castel.

*Meniu tradiţional, atmosferă intimă

Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara este deja renumit pentru preparatele tradiţionale gătite în bucătăria proprie. Personalul de la bucătărie are în rândurile sale specialişti în artă culinară, gata să satisfacă orice preferinţă oferind turiştilor adevărate delicatese culinare, între care se remarcă specialitatea casei „Platoul Cavalerului”.

Drumeţii şi excursii

 Locul în care este amplasată Pensiunea-Castel „Templul Cavalerilor” este ideal pentru drumeţii şi excursii de o zi la Cheile Turzii, Salina Turda, Peştera Scărişoara, Cetatea Colţeşti, Mănăstirea Rîmeţi şi multe alte locuri de o frumuseţe rar întâlnită.

 Zboruri cu parapanta şi deltaplanul

Zona este perfectă pentru a face alpinism şi a efectua zboruri cu parapanta şi deltaplanul. Pereţii abrupţi ai Cheilor Vălişoarei sunt de altfel marcaţi cu diverse trasee specifice concursurilor de alpinism. În fiecare sfârşit de săptămână, aici se antrenează numeroşi alpinişti profesionişti, dar şi amatori, precum şi salvamontiştii ce participă la Campionatul Naţional de Escaladă.

* Tur virtual, pe site-ul de prezentare

Castelul este printre puţinele pensiuni din ţară care, în site-ul de prezentare, are turul virtual interior al acestuia dar şi al locului, iar cei care doresc să ajungă aici pot vedea dinainte ceea le oferă această destinaţie.

Aşadar, se apropie cu paşi repezi Sărbătoarea Paştelui, suntem convinşi că doriţi să petreceţi această perioadă în linişte, în mijlocul naturii,  într-o atmosferă îmbietoare, unde să nu vă lipsească nimic. Castelul Templul Cavalerilor din Vălişoara este destinaţia perfectă pentru vacanţa de Paşti.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Pensii 2022: Noua adeverință care trebuie completată pentru ca dosarul de pensionare să nu fie respins

Publicat

în

Pensii 2022: Noua adeverință care trebuie completată pentru ca dosarul de pensionare să nu fie respins

Legea 76/2022, emisă anul acesta, stabilește că la dosarul de pensionare să fie adăugată o nouă adeverință care va fi eliberată de angajatorul la care solicitantul lucrează în momentul în care acesta își depune dosarul de pensionare.

Această adeverință oferă datele de contact ale angajatorului care trebuie informat de către Casa de Pensii cu privire la emiterea deciziei de pensionare a angajatului, document care trebuie trimis respectivei companii în termen de maxim 5 zile de la emiterea deciziei de pensionare. Măsura legislativă ar trebuie să elimine situațiile în care un pensionar încalcă prevederile Codului muncii prin continuarea activității profesionale după pensionare prin încetarea de drept a contractului individual de muncă odată cu împlinirea condițiilor de pensionare.

CITEȘTE ȘI: Pensii 2022: Câți bani va primi un bărbat care a muncit aproape 40 de ani în România

Ce trebuie făcut pentru ca dosarul de pensionare să nu fie respins

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest caz angajatul va fi obligat să completeze actele de la dosarul de pensionare cu o adeverință ce conține datele de contact ale ultimului angajator sau a angajatorilor dacă este angajat la mai mulți angajatori la data pensionării.

Adeverința va cuprinde următoarele informații:

– denumirea angajatorului,

– adresa de poștă fizică și electronică,

– date de contact telefon/fax.

Efectul documentului

Citește și: Pensii 2022: Cine poate beneficia de recalcularea pensiei și cum se poate cere acest lucru

Odată angajatorul anunțat despre decizia de pensionare, acesta va putea demara procedurile prevăzute în Codul Muncii în cazul încetării activității:

– în cazul pensiei pentru limită de vârstă sau limită de vârstă redusă, contractul individual de muncă încetează de drept, dacă pensionarul nu anulează decizia de pensionare în 30 de zile calendaristice scurse de la data stampilei de pe anvelopa plicului în care a primit decizia de pensionare.

– în cazul pensiei anticipate parțiale sau anticipate, trebuie cunoscut că acestea nu pot fi încasate atâta timp cât persoana respectivă este încă angajată.

În ceea ce privește pensia de invaliditate de gradul 3, pensia nu se poate activa decât dacă angajatul încetează activitatea profesională sau o continuă cu program de lucru de cel mult 4 ore/zi.

Așadar, noul document este important numai pentru angajator. Pe de altă parte, Casa de Pensii deține datele de contact ale angajatorilor dat fiind că lunar acesta plătește CAS iar pe cererea de pensionare a solicitantului sunt trecute datele de contact ale angajatorului. Cu alte cuvinte, birocrația românească este ca un organism viu care regenerează precum coada unei șopârle.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

16-18 mai: Caravana mobilă pentru screeningul cancer de col uterin va ajunge zilele acestea în judeţul Alba. Programul caravanei

Publicat

în

16-18 mai: Caravana mobilă pentru screeningul cancer de col uterin va ajunge zilele acestea în judeţul Alba. Programul caravanei

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 16-18 mai în localităţile Vinţu de Jos, Pianu, Sebeş, Dostat şi Spring, din judeţul Alba.

Invităm femeile din grupul ţintă 24-29 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 29 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Programul caravanei în perioada 16-18.05.2022 este următorul:

– Vinţu de Jos – 16.05.2022, începând cu ora 17.30;
– Pianu – 16.05.2022, începând cu ora 18.30;
– Sebeş – 17.05.2022, începând cu ora 11.00 (Casa de Cultură);
– Dostat – 18.05.2022, începând cu ora 17.30;
– Spring – 18.05.2022, începând cu ora 18.30;

De asemenea, tot în cadrul acestor evenimente vor avea loc acţiuni de informare-educare-conştientizare cu scopul de a atrage atenţia autorităţilor publice asupra importanţei derulării unui screening de col uterin la nivel regiunii Centru, de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale şi care conştientizează importanţa depistării precoce a cancerului, precum şi de a influenţa percepţiile şi atitudinea societăţii pentru a schimba obiceiurile şi comportamentele membrilor săi.

„Vara asta lansăm o provocare pentru toate tinerele din grupa de vârstă 24-29 de ani, aceea de a avea grijă de propria sănătate!
Astfel, le invităm să pună grija pentru sănătate în topul listei lor de priorități!
Ca medic, recomand tinerelor să facă o vizită la medicul ginecolog obligatoriu, indiferent câte alte lucruri au de făcut. 5 minute dedicate vizitei la medicul ginecolog şi testării Babeş-Papanicolaou le poate feri de neplăceri și chiar le poate salva viața”, a declarat Sef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

16 mai 2022, COVID-19 în Alba. 3 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Publicat

în

16 mai 2022, COVID-19 în Alba. 3 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, luni, 16 mai 2022, s-au înregistrat 3 cazuri noi de infectare cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Raportul prezintă și incidența actualizată și cazurile active de coronavirus pe localități.

Citește și situația cazurilor din Alba, de ieri, 15 mai 2022, COVID-19 în Alba. 4 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces, în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 53834 de persoane confirmate, 52431 persoane vindecate, 1.290 decese.

Duminică, în județul Alba au fost prelucrate în total 241 teste, 148 PCR, 93 teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 465454 mai exact, 356338 de teste PCR și 108968 de teste rapide.

Localitățile din care provin cele 3 noi cazuri de coronavirus:

ALBA IULIA – 1
CIUGUD – 1
SASCIORI – 1

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba:
Localitate Populatie Incidenta Cazuri active
POŞAGA 893 2.24 2
RIMETEA 990 2.02 2
OHABA 583 1.72 1
VALEA LUNGĂ 3115 1.28 4
ORAŞ OCNA MUREŞ 13788 0.8 11
METEŞ 2751 0.73 2
LUPŞA 2836 0.71 2
MUNICIPIUL BLAJ 20622 0.68 14
SÂNTIMBRU 3019 0.66 2
ORAŞ TEIUŞ 7148 0.56 4
NOŞLAC 1816 0.55 1
CRICĂU 1965 0.51 1
MIRĂSLĂU 1945 0.51 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76685 0.51 39
LOPADEA NOUĂ 2494 0.4 1
ŞPRING 2537 0.39 1
ŞUGAG 2856 0.35 1
ORAŞ CUGIR 25354 0.32 8
MIHALŢ 3213 0.31 1
CIUGUD 3293 0.3 1
PIANU 3563 0.28 1
ORAŞ ZLATNA 7779 0.26 2
GALDA DE JOS 4414 0.23 1
ŞONA 4365 0.23 1
MUNICIPIUL AIUD 25133 0.2 5
MUNICIPIUL SEBEŞ 32855 0.12 4
ALBAC 1939 0 0
ALMAŞU MARE 1197 0 0
ARIEŞENI 1533 0 0
AVRAM IANCU 1411 0 0
BERGHIN 1882 0 0
BISTRA 4496 0 0
BLANDIANA 877 0 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2259 0 0
BUCIUM 1379 0 0
CÂLNIC 1932 0 0
CENADE 1046 0 0
CERGĂU 1629 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 227 0 0
CETATEA DE BALTĂ 3061 0 0
CIURULEASA 1123 0 0
CRĂCIUNELU DE JOS 2142 0 0
CUT 1272 0 0
DAIA ROMÂNĂ 3115 0 0
DOŞTAT 1014 0 0
FĂRĂU 1470 0 0
GÂRBOVA 2133 0 0
GÂRDA DE SUS 1467 0 0
HOPÂRTA 1157 0 0
HOREA 1898 0 0
IGHIU 7110 0 0
ÎNTREGALDE 551 0 0
JIDVEI 5301 0 0
LIVEZILE 1147 0 0
LUNCA MUREŞULUI 2540 0 0
MOGOŞ 744 0 0
OCOLIŞ 498 0 0
ORAŞ ABRUD 5141 0 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3743 0 0
ORAŞ CÂMPENI 7120 0 0
POIANA VADULUI 1041 0 0
PONOR 574 0 0
RĂDEŞTI 1271 0 0
RÂMEŢ 491 0 0
ROŞIA DE SECAŞ 1580 0 0
ROŞIA MONTANĂ 2690 0 0
SĂLCIUA 1367 0 0
SĂLIŞTEA 2327 0 0
SÂNCEL 2579 0 0
SĂSCIORI 6485 0 0
SCĂRIŞOARA 1486 0 0
ŞIBOT 2327 0 0
SOHODOL 1658 0 0
STREMŢ 2419 0 0
UNIREA 4823 0 0
VADU MOŢILOR 1268 0 0
VIDRA 1500 0 0
VINŢU DE JOS 5528 0 0


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare