Rămâi conectat

Actualitate

„Casa Verde” 2024: Modificări importante în program și bani mai mulți pentru solicitanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Casa Verde” 2024: Modificări importante în program și bani mai mulți pentru solicitanți

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit recent despre noutățile importante făcute pentru românii care vor să se înscrie în viitoarea ediție a Programului „Casa Verde”.

Potrivit ministrului Mediului, Mircea Fechet, noua ediție a Programului „Casa Verde”, care va începe în curând, va veni cu mai mulți bani pentru solicitanți.

Ministrul Fechet a precizat că persoanele care doresc să obţină finanțare pentru panourilor fotovoltaice, vor primi şi pentru achiziţia bateriilor de stocare. Conform sursei citate, ajutorul financiar acordat va ajunge astfel la 30 de mii de lei.

Citește și: Interesul pentru panouri fotovoltaice este tot mai mare: Cererea a crescut cu 30% în primele 6 luni ale anului

„Scopul ministerului este acela de a se asigura că un număr cât mai mare de români plătesc bani mai puțini în fiecare lună la electricitate, contribuind în același timp și la un mediu curat. Avem cea mai mare alocare din istoria AFM-ului pentru 2024, respectiv de 2 miliarde de lei. Noutatea este că în acest an, cel mai probabil vom finanța și acumulatori, stocarea energiei produsă de beneficiarii programului.

Lucru care sper eu că va diminua și mai mult facturile acestora. Pentru că va face locuința unui prosumator și mai independenta din punct de vedere energetic, mai eficientă. (…) Sperăm să avem o consultare publică pe acest ghid. Săptămâna viitoare intrăm în proces de transparentizare. Din toamnă sperăm că vom avea primii aplicanți la acest program.”, a declarat Mircea Fechet, conform mediaflux.

Ghidul de finanțare va apărea în curând

Anunțul făcut de ministrul Mediului a fost confirmat și de președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu Neculaescu.

„De data aceasta vom veni cu o mică modificare în cadrul ghidului de finanţare. În sensul în care vom finanţa şi acumulatorii necesari sistemului fotovoltaic pe care fiecare persoană îl instalează. Cel mai probabil, în decurs de câteva zile, ghidul de finanţare va apărea în transparenţă publică. Pentru a fi cunoscut de către toţi cetăţenii care doresc să participe în cadrul acestui program. Probabil undeva până la sfârşitul lunii august vom demara efectiv acest program. Persoanele fizice se vor putea înscrie în aplicaţia informatică pusă la dispoziţie de Administraţia Fondului pentru Mediu. Estimăm o finanţare undeva în jur de 30.000 lei pentru fiecare persoană fizică. La care vor trebui să vină cu o contribuţie”, a precizat Neculaescu.

Potrivit acestuia, sesiunea anterioară a programului „Casa Verde” este încă în desfășurare.

Încă o modificare în Programul „Casa Verde”

Ministerul Mediului a pus în dezbatere și o altă modificare menită să simplifice procedurile birocratice. Astfel, conform unui proiect de ordin pentru modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului „Casa Verde” va fi eliminată obligația depunerii doarelor doar în format fizic.

Modificarea survine ca urmare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) care a declarat ilegală prevederea anterioară. Schimbarea va permite noi modalități de depunere a dosarelor, inclusiv online.

Decizia finală urmează să fie stabilită de președintele AFM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ajutor financiar de 2.000 de lei pentru mamele defavorizate din România: Cine sunt beneficiarii eligibili și cum se virează banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ajutor financiar de 2.000 de lei pentru mamele defavorizate din România: Cine sunt beneficiarii eligibili și cum se virează banii Statul va acorda, prin intermediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, o nouă formă de ajutor financiar, în valoare de 2.000 de lei, pentru mamele defavorizate din România. Noul ajutor financiar acordat de stat a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea