Casa regală: Regina Ana a trecut la cele veșnice

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Regina Ana a murit, luni, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția, a anunțat Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, într-un comunicat transmis AGERPRES.

regina ana„La căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână. Cu o zi înainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din orașul Morges”, precizează comunicatul.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit sursei citate, programul funeraliilor va fi făcut public, în detaliu, în cursul zilei de marți.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Conform tradiției Funeraliilor Regale din țara noastră, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, se arată în comunicat.

Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorința Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale.

Familia Regală anunță mare doliu pentru primele șapte zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile.

Începând de marți, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanțele pot fi transmise online la adresa www.familiaregala.ro/mesaje.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de marți, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale, se mai arată în comunicat.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Horea 1 august 2016 at 21:26

Si totusi, pentru istorie, va ramane ca o regina … NEÎNCORONATĂ!

Maria 2 august 2016 at 9:35

Dumnezeu s-o odihneasca.

Duras 3 august 2016 at 2:03

Regina asa, de politete… daca ar fi fost sotia lui Mishu inainte de a abdica,da..dar asa..hai sa dam titluri ..pai si Cioaba este auto-declarat rege,recunoscut de 50 familii de nomazi..hai sa ne declaram emiri, \kaizi, seici, kedivi, seici, sahinsahi,sultani..aoleo,ma aude erogan, si ma trimite in surghiun!!

Comentariile sunt oprite