Rămâi conectat

Politică Administrație

CAS Alba: Peste 266.000 de persoane și-au primit cardul de sănătate – obligatoriu de la 1 septembrie 2015

Publicat

în

Cardul național de sănătate devine, de la 1 septembrie 2015, unicul instrument de decontare și validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asigurații cu vârsta de peste 18 ani, în județul Alba fiind tipărite 268.626 de carduri, a spus, marți, Cristina Galoș, purtătorul de cuvânt al CAS Alba. 

Un număr de 266.629 de asigurați și-au primit cardul, la CAS Alba au rămas un număr foarte redus de carduri: ale persoanelor decedate, ale persoanelor care l-au refuzat din motive religioase sau de conștiință și ale persoanelor neînscrise la medicul de familie a spus Silvia Puie, director general al CAS Alba care a mulțumit medicilor de familie, furnizorilor de servicii medicale, directorilor de spitale și celor cu care a colaborat pentru distribuirea cardului.

CAS Alba01

Elit - Gustul Desăvârșit

Asigurații care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice  daca  li s-a emis acest document prin accesarea  serviciului pus la dispoziție de CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html  sau se pot adresa caselor de asigurări de sănătate în evidenţa cărora se află pentru verificare şi, după caz, pentru eliberarea cardului de sănătate.

La nivelul CAS Alba se pot adresa la nr. de telefon: 0258/834339 sau la e-mail: [email protected] sau se pot prezenta personal la ghişeele relaţii cu publicul de la CAS Alba.

Numărul de carduri tipărite pentru judeţul Alba a fost de 268.626 carduri.

Din totalul de 268.626 carduri:

 • distribuite prin poştă: 253.603 carduri
 • returnate la CAS Alba: 15.023 carduri

Din cele 15.023 carduri returnate la CAS Alba:

 • au fost distribuite asiguraţilor prin medicii de familie: 12.905 carduri
 • au fost predate la ghişeu: 121 carduri
 • la sediul CAS Alba se află un număr de 1.997 carduri din care:
  • 358 aparţin persoanelor decedate
  • 142 persoane care au refuzat cardul
  • 497 persoane neînscrise la medicul de familie

Asigurații cărora până la aceasta data nu li s-a emis cardul de sănătate  pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia.

Acestei categorii li se eliberează adeverinţă de asigurat care este valabila 3 luni.

Asigurații care au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate  vor solicita eliberarea unui card duplicat  la casele de asigurări, unde vor depune o cerere si vor plati contravaloarea noului card si a cheltuielilor de distribuire prin servicii poștale, în valoare de 15,5 lei. Până  la primirea noului card de sanatate, asiguratii vor avea acces la servicii medicale in baza unei adeverințe de inlocuire a cardului de sănătate ce li se va înmâna in momentul in care vor depune cererea pentru emiterea cardului duplicat.

Până în prezent la CAS Alba s-au adresat 1.460 persoane care au solicitat card duplicat.

Până în prezent pentru un număr de 1.097 persoane au sosit cardurile duplicat care vor fi distribuite prin poştă.

Asigurații care, din motive personale sau religioase, refuza utilizarea cardului de sănătate, vor depune o cerere in scris la casa de asigurari in care vor menționa motivele refuzului si vor restitui cardul de sanatate, in cazul in care l-au primit.  Accesul la servicii medicale se va realiza pentru aceşti asigurati in baza unei adeverințe de înlocuire a cardului de sanatate cu termen de valabilitate 3 luni. Adeverinţa nu trebuie sa rămână la furnizorul de servcii medicale, ea va fi prezentată ori de cate ori asiguratul solicită un serviciu.

Mai există o categorie de asiguraţi care au carduri considerate cu defecte respectiv au prezentat “eroare” la introducerea în cititor. Această categorie de asiguraţi predă cardul la CAS Alba, li se tipăreşte un card duplicat fără achitarea nici unei taxe şi până la sosirea noului card li se eliberează adeverinţă de asigurat.

Pentru asigurații care împlinesc vârsta de 18 ani si/sau dobândesc calitatea de asigurat se generează automat din sistem comanda de tiparire si distribuire a cardului de sanatate. Nu este necesara solicitarea in scris a  asiguratului pentru eliberarea cardului. Aceaştia vor primi cardul national de sanatate prin servicii postale, la domiciliul inscris in cartea de identitate.

In data de 24.08.2015 s-au primit un număr de 7.625 carduri care au fost predate Poştei în vederea distribuirii acestora în cel mai scurt timp.

Important: cardul a devenit obligatoriu din data de 1 mai 2015. Pana la 1 septembrie a fost o perioada de acomodare cu sistemul cardului.

Numărul serviciilor validate cu cardul de sănătate a depășit înca din luna mai numărul serviciilor acordate in vechiul sistem de validare.

Acordam asistenta continua furnizorilor si asiguraților pentru orice problema întâmpinata la utilizarea cardului.

Procesul de tiparire si distribuire a cardurilor de sănatate este continuu.  Acesta este motivul pentru care întotdeauna vor exista la casele judetene carduri ale asiguratilor cărora nu le-au putut fi înmânate prin servicii poștale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare