Rămâi conectat

Sport

„Carpe diem” Performanţa Ighiu! Din postura de lider, derby-ul promovării cu ASU Poli Timişoara pentru echipa lui Adorian Himcinschi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanţa Ighiu este surpriza sezonului în Seria a 4-a a eşalonului terţ, nou-promovata având şanse reale de a accede în Liga a 2-a.

himcinschi Performanta IghiuFormat ca şi fotbalist la Timişoara, Adorian Himcinschi se întoarce în Banat cu gândul că poate realiza cea mai mare performanţă a carierei de antrenor. Formaţia sa a recuperat diferenţa de şase puncte ce se înregistra la mijlocul sezonului faţă de ASU Poli, pe care a depăşit-o acum cu un punct (având un meci mai mult disputat), iar în Vinerea Mare, în Banat, este un adevărat derby, între primele două clasate. Performanţele… Performanţei sunt remarcabile în acest campionat: Romică David – cu 20 de reuşite este golgheterul Ligii a 3-a, ighienii fiind primii din serie în privinţa punctelor externe (23), cu cea mai bună defensivă din Seria a 4-a (13 goluri primite) şi cea mai prolifică ofensivă (45 de goluri înscrise, la egalitate cu Metalurgistul Cugir). “Această clasare este rodul seriozităţii şi a muncii depuse. Dar ceea ce am realizat până în prezent nu ar reprezenta nimic dacă nu ne vom continua ascensiunea. Ne aşteptam să fim sus, dar trebuie să continuăm pe aceeaşi linie pentru ca la final să ne mândrim că am realizat ceva notabil”, a declarat antrenorul Adorian Himcinschi, artizanul acestor rezultate de senzaţie ale debutantei.

*Himcinschi: „Acest derby este ca o sărbătoare pentru noi”

Himcinschi ştie ce înseamnă pasiunea cu care suporterii trăiesc fotbalul în Banat, ca şi jucător petrecându-şi 16 ani în Vest. Antrenat de tatăl lui Sorin Brîndescu la Banatul Timişoara, Adorian Himcinschi a fost coleg la CFR Timişoara cu actualul „principal” al formaţiei de pe locul secund. „Este o sărbătoare pentru noi că jucăm acest derby, meci în care se poate întâmpla orice. Am fost un deceniu şi jumătate în Timişoara, trăiesc un sentiment aparte că mă întorc acolo. N-ar trebui să existe o presiune suplimentară, locul întâi este onorabil pentru o echipă mică, precum Performanţa Ighiu, e nevoie însă să rămânem la fel ca şi până acum, realişti şi cu picioarele pe pământ”, a adăugat Himcinschi.

*”Poli este o formă de viaţă”

În acest sezon, Performanţa a bifat 3 victorii în descinderile din Banat, 3-0 la Giarmata, 3-1 la Lugoj şi 1-0 la Becicherecu Mic, dar are în faţă pe „alb-violeţi”, ce n-au pierdut încă puncte pe propriul teren! “În astfel de meciuri simţi că eşti fotbalist şi antrenor! Asemenea suporteri frenetici care se manifestă extraordinar în tribună îţi insuflă o anumită stare de spirit. Fanii «alb-violeţi» mănâncă fotbal pe pâine, pentru ei Poli este o formă de viaţă”, a mai spus Himcinschi, care laudă iubirea cu care este înconjurată ASU Poli Timişoara.

*”Vrem să rămânem pe primul loc”

Chiar dacă se înfruntă primele două clasate, despărţite de un singur punct, iar în derby-ul nou-promovatelor valoarea punctelor este dublă, “principalul” liderului crede că promovarea nu se va tranşa pe “Ştiinţa” în etapa dinaintea Sărbătorilor Pascale. “Noi ne-am dorit ca derby-ul să ne găsească cu şanse la promovare, pe primele locuri. Cu atât mai mult ne stimulează prima poziţie. Va fi un derby, între primele două clasate, nu se va decide acum promovarea,  dar, cu siguranţă rezultatul îşi va pune amprenta pe configuraţia clasamentului”, a menţionat Himcinschi, ce nu se poate baza pe Oniche şi Cornea – suspendaţi. “Avem atuurile noastre, dar în acelaşi timp ne preocupă să anihilăm punctele forte ale adversarului, pe care le ştim foarte bine. Am muncit foarte mult să ajungem primii şi vrem să rămânem aici. Ne dorim în primul rând să nu pierdem la Timişoara”, a încheiat antrenorul albaiulian.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea