Rămâi conectat

Actualitate

Care este cea mai falsificată bancnotă din România?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Care este cea mai falsificată bancnotă din România?

BNR a dat publicității raportul anual al instituției, din care aflăm care este cea mai falsificată bancnotă la nivel național.

În anul 2018, falsurile de bancnote românești expertizate la BNR au totalizat 5 902 bucăți, în creștere cu 1 137 bucăți (+24 la sută față de anul 2017).

Din numărul total de bancnote false, 253 au fost capturate de poliție în cursul unor acțiuni specifice, înainte de a fi puse în circulație, iar 5 649 de falsuri au fost depistate în circulație (cu 905 bucăți mai multe decât în anul 2017).

Astfel, potrivit datelor furnizate de BNR, cea mai falsificată bancnotă din România este cea de 100 lei.
„Bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate a fost cea de 100 lei (5 566 bucăți, din care 196 bucăți capturate de poliție), urmată de bancnota de 50 lei, cu un număr de 298 de falsuri și bancnota de 10 lei, cu un număr de 28 de falsuri,” se arată în raportul BNR.Numărul de falsuri la 1 milion de bancnote autentice în circulație a fost de 3,8 bucăți, față de 3,2 bucăți în anul 2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea