Rămâi conectat

Ştirea zilei

Care a fost cauza carambolului mortal de pe autostrada A1 Sibiu-Boița: Fenomenul meteo, foarte greu de combătut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Care a fost cauza carambolului mortal de pe autostrada A1 Sibiu-Boița: Fenomenul meteo, foarte greu de combătut

După un accident în care au fost implicate șase autoturisme, în cursul nopții de duminică spre luni, a fost luată decizia închiderii autostrăzii A1, pe un segment de 12 kilometri, de la intrarea pe DN7 (Sibiu-Vâlcea) și până la km. 237 (nod rutier Mohu).

Citește și: ACCIDENT rutier GRAV pe A1 Sibiu – Boița: Un bărbat a decedat, iar altul este grav rănit, după un carambol cu șase autovehicule

Accidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic cu toate că pe panourile de afișaj au fost postate avertismente în acest sens, avertizează CNAIR.

Circulaţia pe autostrada A1, în zona afectată de fenomenul de ”ploaie îngheţată”, a fost deschisă, a anunţat luni dimineaţa Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

„În această dimineaţă, începând cu ora 3:00, după încetarea ‘ploii îngheţate’, drumarii au intervenit şi au făcut posibilă circulaţia pe ambele sensuri ale A1 de la intrarea pe DN7 (Sibiu – Vâlcea) şi până la km 237 (nod rutier Mohu). Menţionăm că fenomenul de ‘ploaie îngheţată’ este semnalat şi în această dimineaţă în judeţul Sibiu până la ora 10:00. Precizăm că ‘ploaia îngheţată’ este un fenomen foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheaţă”, spune CNAIR.

În acest context, compania de drumuri atrage atenţia conducătorilor auto să reducă viteza dacă trec prin zone cu ploaie, iar pe autostrăzi să respecte recomandările afişate pe panourile de avertizare (reducerea vitezei la 60 km/h şi păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele din faţă).

„Facem din nou apel la conducătorii auto să reducă viteza, să păstreze distanţa între autovehicule şi să respecte avertismentele autorităţilor. Acţionăm în permanenţă acolo unde situaţia o impune. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, avertizează reprezentanţii CNAIR.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţa, două atenţionări nowcasting Cod galben de polei pentru localităţi din judeţele Sibiu şi Argeş.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00, în judeţul Sibiu, localităţile Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr şi Boiţa, se vor semnala precipitaţii mixte care depun polei.’

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea