Carduri sociale 2023: Când expiră banii de pe voucherele pentru alimente oferite de Guvern
Fiecare card pentru alimente acordat românilor nevoiașii de către stat este valabil timp de 12 luni de la momentul emiterii, potrivit prevederilor legale. Ca urmare, persoanele care beneficiază de sprijinul guvernamental au un interval de un an la dispoziție pentru a folosi fiecare tranșă de 250 de lei.
În cursul acestui an, cetățenii români din categoriile vulnerabile vor beneficia de un sprijin financiar de 1500 de lei din partea statului. Această sumă va fi împărțită în 6 tranșe, acordate o dată la fiecare 2 luni, și vor fi transferate pe cardurile sociale.
Scopul acestui proiect este să contracareze declinul calității vieții și să sprijine grupurile sociale vulnerabile, în încercarea de a reduce riscul sărăciei la nivel național. Fiecare tranșă de fonduri va fi în valoare de 250 de lei. Distribuirea primelor vouchere a avut loc în prima parte a anului. Cea de-a doua tranșă a fost transferată pe cardurile sociale la începutul lunii aprilie. Următoarele tranșe de asistență financiară au fost acordate românilor la mijlocul lunii iunie.
„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.”, a transmis Marcel Boloș pe Facebook.
În intervalul dintre 10 și 15 august, a fost efectuată distribuirea celei de-a patra tranșe către beneficiari.
Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Investițiilor, suma de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale în prima parte a lunii octombrie. Conform prevederilor legale, fiecare voucher acordat de către stat este valabil timp de 12 luni de la momentul emiterii. Ca urmare, persoanele care beneficiază de sprijinul guvernamental au un interval de un an la dispoziție pentru a folosi fiecare tranșă de 250 de lei.
Cardurile sociale emise în anul 2023 pot fi utilizate exclusiv de către beneficiari. În situații excepționale, cei care nu pot să se deplaseze pentru a efectua cumpărături pot solicita ajutorul unei persoane apropiate. Cu toate acestea, individul care folosește tichetele va trebui să prezinte un document de identitate care să ateste că este posesorul cardului.
Fondurile pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente și pentru a acoperi costurile meselor calde, fie la restaurante sau în alte locuri în care se oferă acest serviciu. În cazul în care nu se utilizează fondurile de pe cardurile sociale în termenul stabilit, acestea nu vor putea fi recuperate.
Este important de menționat că tichetele sociale nu sunt valabile pentru achiziționarea de produse precum țigări sau articole de curățenie, scrie romaniatv.net
Sursa: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Un nou tip de CONCEDIU în România: Cine sunt posibilii beneficiari? Propunere legislativă depusă recent în Parlament
Un nou tip de CONCEDIU în România: Cine sunt posibilii beneficiari? Propunere legislativă depusă recent în Parlament Un nou tip de concediu ar putea să apară în România. Părinții de gemeni sau multipleți ar putea beneficia de un concediu simultan de șase luni pentru creșterea nou-născuților, conform unei propuneri legislative recente depuse în Parlament. Mai […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
9 septembrie: Ziua Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității. Ce nume se sărbătoresc
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Varza murată – proprietăţi, leac popular excelent pentru minte, inimă şi… trup
-
Opinii - Comentariiacum o zi
12 septembrie: 142 de ani de la nașterea, la Cenade, a marelui Ion Agârbiceanu. Povestea din care s-a inspirat pentru Fefeleaga
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
13 septembrie: Ziua internaţională a ciocolatei, cel mai iubit gust de pe cele şapte continente