Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Carduri energie 2023: Se schimbă „fața” voucherelor. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Carduri energie 2023: Se schimbă „fața” voucherelor. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Un Ordin a fost emis de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin care modelul cardurilor de energie se modifică.

În ordinul ministrului se spune că se modifică anexa nr. 2 la Ordinul ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene nr. 3.237/2022 privind aprobarea modelului de card de energie și a modelului de certificat de validare a datoriei față de asociația de proprietari/locatari.

În documentul publicat în Monitorul Oficial se spune la articolul 1 că modelului de card de energie și a modelului de certificat de validare a datoriei față de asociația de proprietari/locatari, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1243 din 22 decembrie 2022, cu modificările ulterioare, se modifică și se înlocuiește cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Noi facilități și modificări importante pentru beneficiari

Guvernul a aprobat propunere de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile.

Poate că una dintre cele mai importante modificări îi vizează pe cei care care se încălzesc cu lemne de foc.

Astfel una dintre noile facilitățile este cea referitoare la achiziția de lemn de foc, utilizat de beneficiarii de sprijin pentru încălzirea locuințelor, analizând prevederile art. 45 alin. (1) din Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 715/2017, cu modificările și completările ulterioare, la propunerea Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA, se constată că administratorii de fond forestier proprietate publică au posibilitatea valorificării, prin vânzare directă către populație atât a sortimentului „lemn de foc” precum şi a lemnului rotund şi despicat de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cm, care este utilizat practic în același scop, și ca urmare se impune definirea clară în textul Ordonanței a termenului „lemn de foc”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea