Rămâi conectat

Actualitate

Carduri de energie 2023: Doar 500.000 de români au achitat facturile din bani europeni, din cele 2 milioane de gospodării unde au fost distribuite

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Carduri de energie 2023: Doar 500.000 de români au achitat facturile din bani europeni, din cele 2 milioane de gospodării unde au fost distribuite

Cardurile de energie au fost distribuite în peste două milioane de gospodării, însă ministrul Marcel Boloș a anunțat faptul că numai jumătate de milion de familii au achitat deja facturile din bani europeni.

„La mai puţin de o lună de la startul utilizării cardurilor pentru energie, mai mult de jumătate de milion de familii au folosit banii puşi la dispoziţie din fonduri europene pentru a-şi achita facturile. Beneficiarii au la dispoziţie trei metode de plată, pentru a achita repede şi simplu facturile la energie. Sunt 9.000 factori poştali şi agenţi poştali cu aparate optice pentru scanat documente, la care se pot plăti facturile.

De asemenea, a crescut numărul celor care achită online, faţă de primele zile de utilizare a aplicaţiei. Avem deja 88.000 astfel de plăţi. Am încercat, împreună cu Poşta Română, să punem la dispoziţia beneficiarilor toate informaţiile necesare pentru a-i sprijini pe parcursul implementării programului, iar pentru situaţiile punctuale aceştia primesc ajutor prin call center-ul dedicat 0319966”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Până în prezent, peste 2,11 milioane de carduri au ajuns la beneficiari, urmând ca numărul lor să mai crească pe măsură ce se soluţionează anchetele sociale.

Potrivit MIPE, în situaţia în care la un loc de consum sunt luate în calcul veniturile unei persoane care nu mai locuieşte acolo, se recomandă reglementarea juridică a situaţiei reale sau solicitarea unei anchete sociale la primărie, care să stabilească numărul şi persoanele care locuiesc în fapt la locul de consum. Rezultatul se transmite la Poştă, iar ulterior se actualizează lista.

Beneficiază de această măsură aproximativ 4 milioane de români, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde lei.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare, şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Cardurile se pot folosi până la 27 decembrie 2023 inclusiv. Sprijinul nu poate fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Compensarea a facturilor la încălzire pentru persoanele și pensionarii cu venituri reduse: Cine poate beneficia și cum poate fi obținut ajutorul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Compensarea a facturilor la încălzire pentru persoanele și pensionarii cu venituri reduse: Cine poate beneficia și cum poate fi obținut ajutorul Pensionarii și persoanele cu venituri reduse beneficiază de o schemă de compensare a facturii pentru încălzire, până la 1 martie 2024, care se ajustează chiar și cu 100% în funcție de venitul acestora, potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea