Rămâi conectat

Actualitate

Carburanții s-au scumpit din nou în prima parte a lunii august. Preţul benzinei a urcat cu 7 bani pe litru, în timp ce motorina s-a scumpit cu 4 bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Carburanții s-au scumpit din nou în prima parte din august după ce luna trecută preţul scăzuse, odată cu cotaţia petrolului pe pieţele internaţionale. În două săptămâni preţul benzinei a urcat cu 7 bani pe litru, în timp ce motorina s-a scumpit cu 4 bani. Analiştii spun că trebuie să ne aşteptăm la variaţii de preţ de până la 10% şi în următoarele luni.

Benzina şi motorina s-au scumpit de la începutul anului cu aproximativ 50 de bani pe litru.

Ceea ce înseamnă peste 20 de lei în plus la un un plin. Însă benzinăriile nu duc lipsă de clienţi, deşi unii şoferi spun că sunt atenţi la costuri.

Preţul mediu al unui litru de benzină a depăşit din nou 5 lei şi 70 de bani, după ce în urmă cu o săptămână pe bursa din Londra cotaţia ţiţeiului a urcat până aproape de 75 de dolari pe baril.

Între timp însă cotaţia a mai coborât aşa încât sunt șanse să vedem ieftiniri și la benzinăriile din România.

Cotația actuală este de 71 de dolari pe baril, dar anul acesta a fluctuat între 62 şi aproape 80 de dolari, în funcţie de condiţiile geopolitice.

Modificările influențează preţurile carburanților din România cu un decalaj de câteva zile.

România este în continuare printre țările cu benzina cea mai ieftină din Uniunea Europeană, alături de Bulgaria și Polonia.

În schimb, la noi, motorina este mai scumpă decât în Austria, Spania, Luxemburg, Lituania sau Malta, arată datele cele mai recente ale Comisiei Europene.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea