Carburanții s-au scumpit din nou în prima parte a lunii august. Preţul benzinei a urcat cu 7 bani pe litru, în timp ce motorina s-a scumpit cu 4 bani

Paul Voicu - Primar 2020

Carburanții s-au scumpit din nou în prima parte din august după ce luna trecută preţul scăzuse, odată cu cotaţia petrolului pe pieţele internaţionale. În două săptămâni preţul benzinei a urcat cu 7 bani pe litru, în timp ce motorina s-a scumpit cu 4 bani. Analiştii spun că trebuie să ne aşteptăm la variaţii de preţ de până la 10% şi în următoarele luni.

Benzina şi motorina s-au scumpit de la începutul anului cu aproximativ 50 de bani pe litru.

ELIT

Ceea ce înseamnă peste 20 de lei în plus la un un plin. Însă benzinăriile nu duc lipsă de clienţi, deşi unii şoferi spun că sunt atenţi la costuri.

Preţul mediu al unui litru de benzină a depăşit din nou 5 lei şi 70 de bani, după ce în urmă cu o săptămână pe bursa din Londra cotaţia ţiţeiului a urcat până aproape de 75 de dolari pe baril.

Mihail David - 2020

Între timp însă cotaţia a mai coborât aşa încât sunt șanse să vedem ieftiniri și la benzinăriile din România.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Cotația actuală este de 71 de dolari pe baril, dar anul acesta a fluctuat între 62 şi aproape 80 de dolari, în funcţie de condiţiile geopolitice.

Modificările influențează preţurile carburanților din România cu un decalaj de câteva zile.

România este în continuare printre țările cu benzina cea mai ieftină din Uniunea Europeană, alături de Bulgaria și Polonia.

În schimb, la noi, motorina este mai scumpă decât în Austria, Spania, Luxemburg, Lituania sau Malta, arată datele cele mai recente ale Comisiei Europene.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...