”Caravana literară – scriitori în școală”, un nou proiect marca CJ Alba și Biblioteca Județeană. În 29-30 martie, întâlniri cu elevii de la Liceul de Arte, HCC și Economic

Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga„ Alba, prin Consiliul Județean Alba, începe derularea unui nou proiect: ”Caravana literară – scriitori în școală”.

Prin acest proiect, organizatorii și-au propus prilejuirea unei altfel de întâlniri a elevilor și studenților cu scriitori contemporani care, prin dialog, prin lectură publică, prin prezentări de carte, să transforme lectura din obligație în lectură de plăcere.

ELIT

”Fiind un proiect experimental am ales doar trei licee, trei școli gimnaziale și, bineînțeles, Facultatea de Istorie și Filologie a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Am invitat pentru primele activități pe ”tritonicii”: Bogdan Hrib – editor șef la Grupul Editorial Tritonic, Dănuț Ungureanu și albaiulianul Lucian Dragoș Bogdan, ambii cu volume publicate la grupul editorial mai-sus menționat.

Ei se vor întâlni în data de 29 martie 2017 cu elevii Liceului de Arte  ”Regina Maria”, ora 10.00, în Sala festivă și cu elevii Colegiului Național ”Horea Cloșca și Crișan”, de la ora 12.00, în Sala multimedia. Iar în data de 30 martie 2017, de la ora 13.00, tinerii scriitori Silviu Dachin și Adrian Cîrstea vor purta un dialog cu elevii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”.

Pornim cu deviza ”tritonică” – Cititul nu dăunează sănătății!”, a transmis Cristina Smadea de la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga„ Alba.

Romanele SF ale lui Lucian-Dragoș Bogdan vor fi prezentate toate în premieră la Alba Iulia: Frontiera 1, Frontiera 2, Vraciul de pe norul interior, Ultimul Flux.

Așadar, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga„ Alba și Grupul Editorial Tritonic vă invită la o întâlnire cât se poate de amicală, marți, 28 martie 2017, începând cu orele 19,30, la XO LOUNGE din Alba Iulia (Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, la etaj, intrarea laterală) cu scriitori de literatură SF, thriller, crime and mistery.

Invitat special: Dănuț Ungurea.  Participă: Bogdan Hrib, editor la Grupul Editorial Tritonic.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...