Rămâi conectat

Cultură Educație

Caravana „Câştigă România!”, în perioada 5-8 octombrie, la Alba Iulia. Pentru cei interesaţi se fac preselecţii sâmbătă, la Museikon

Mondoc Adriana

Publicat

în

Caravana „Câştigă România!”, în perioada 5-8 octombrie, la Alba Iulia. Pentru cei interesaţi se fac preselecţii sâmbătă, la Museikon

Surpriză pentru pasionații concursurilor de cultură generală din Ardeal! Sub semnul Centenarului, Virgil Ianţu dă startul unei noi Caravane „Câştigă România!”, concursul de cultură generală difuzat de TVR 2. În perioada 5-8 octombrie, fanii din oraşele Alba Iulia şi Cluj-Napoca sunt invitaţi să se întâlnească cu Virgil Ianţu, gazda „Câştigă România!”, iar cei care cunosc şi îndrăgesc istoria, cultura şi frumuseţile României pot să se înscrie la preselecţiile celui de-al patrulea sezon.

În anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, cel de-al patrulea sezon „Câştigă România!” a debutat cu întrebări noi şi captivante, ediţii speciale şi un PROMO care ne poartă prin momente dramatice din istoria României.

„În următoarea perioadă am considerat că este important pentru noi şi pentru publicul <Câstigă Romania!> să ne cunoaştem. Printre filmări, vom umbla prin ţară, vom povesti despre importanţa educaţiei, despre culisele <Câştigă România! >, vom face poze şi ne vom bucura împreună de aceste întâlniri. Primul oraş este ales deloc întâmplător, Alba Iulia, mai apoi Cluj. Încercăm în acest sezon să fim şi mai aproape de cei pentru care a fost creat acest format”, a spus Virgil Ianţu, gazda “Câştigă România!”.

Caravana „Câştigă România!” va face primul popas la Alba Iulia, centrul principal al evenimentelor ce marchează 100 de ani de la Marea Unire.

Vineri 5 octombrie, de la ora 18.00, Virgil Ianţu îşi invită fanii în faţa porţii a IV-a a cetăţii „Alba Carolina”, unde se va afla la spectacolul de reconstituire antică prezentat de Legiunea a XIII-a Gemina (Garda Apulum), alături de care a filmat şi pentru PROMO „Câştigă România!”. Aici, fanii vor îl vor cunoaşte pe omul de televiziune Virgil Ianţu, vor primi autografe şi vor afla mai multe despre culisele emisiunii favorite.

Sâmbătă, 6 octombrie – de la 11.00 – 14.00 – Clădirea Museikon (Strada Unirii nr. 3) va găzdui preselecţiile „Câştigă România!” pentru toţi cei care au prins gustul competiției de cultură generală şi care îşi doresc să fie printre concurenții noului sezon.

DESPRE „CÂŞTIGĂ ROMÂNIA!”

„Câștigă România!” se bucură de mare popularitate, iar concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 a fost remarcat şi la nivel internațional. În 2017, „Câștigă România!” s-a lansat pe piața internațională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Concursul de cultură generală de la TVR 2 a primit la cea de-a 16-a ediție a premiilor votate de publicul revistei TV Mania trofeul pentru „Cea mai bună emisiune concurs”, iar anul acesta a fost selectat în finala „International Format Awards 2018”, la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României. Fiecare concurent trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare. Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea