Rămâi conectat

Ştirea zilei

Caragiale pe scena Liceului de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Miercuri, 26 ianuarie 2011, Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia a găzduit a III-a ediţie a spectacolului-concurs “Timless moments with I.L. Caragiale”, ediţia a 3-a, organizat  în colaborare cu Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba. Spectacolul a avut loc la sala festivă a liceului, împletind fragmente din memorabilele piese de teatru şi schiţe ale lui Caragiale: „O noapte furtunoasă”, Bacalaureat, „Dl. Goe”, „Vizită” şi „Bubico”, pregătite de elevii îndrumaţi de prof. Nicoleta Apostol şi prof. Ionela Oprea, acompaniate instrumental profesoarele Alexandra Păcurar şi Ioana Brok, dar şi de elevi de la clasa a IX-a A: Cosmin Buzgure şi Paul Tomuş.
A urmat concursul în limba engleză, alcătuit din întrebări adresate elevilor din sală, legate de scenetele vizionate, având menirea de a stimula interacţiunea cu textul caragialian şi cu personajele inconfundabile prin intermediul unei alte limbi de comunicare decât româna.
La final, elevii au primit diplome şi cărţi din partea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, fiind acordate premii de excelenţă pentru o interpretare teatrală de excepţie elevilor Damaris Pădurean (IX A), Dan Moldovan (IX A) şi Beatrice Rotar (VII A).
Cea de-a treia ediţie a acestui spectacol-concurs iniţiat şi coordonat de prof. Nicoleta Apostol şi de Felicia Colda şi Monica Avram, bibliotecare la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, alături de cadrele didactice implicate şi de tinerele talente ale liceului s-a bucurat de un real succes, dovada fiind atât numărul mare al participanţilor, atraşi de comicul caragialian şi provocarea ce le-a fost adresată.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Achiziția a șase autobuze electrice și stații de încărcare în Municipiul Alba Iulia: Licitația de peste 60 de MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Achiziția a șase autobuze electrice și stații de încărcare în Municipiul Alba Iulia: Licitația de peste 60 de MILIOANE de lei, lansată în SEAP Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Furnizarea de autobuze electrice, microbuze electrice și stații de încărcare aferente”. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea