Capcana ”Spațiului Privat Virtual” de la Fisc: Ai accesat portalul – primești decizii de impunere!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

ANAF s-a modernizat, i-a invitat pe români să-și vadă și să-și plătească dările într-un „Spațiu Privat Virtual“, însă nu-i avertizează niciunde că o simplă accesare a portalului, pentru a vedea situația taxelor și impozitelor, echivalează cu comunicarea unei decizii de impunere.

spatiul virtual privatNiciun fel de avertizare în acest sens nu este inclusă pe site, după cum nici faptul că de la momentul clikului încep să curgă anumite termene de plată, a căror nerespectare înseamnă trecerea la executare silită! Toate acestea pot fi aflate de cetățeni dacă sapă adânc în sutele de pagini ale Codului de procedură fiscală”, scrie capital.ro.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Tot acolo este singurul loc în care sunt informați că, odată accesat portalul, toate deciziile viitoare de impunere le vor fi comunicate pe acesta, astfel încât ar fi bine să verifice obsesiv, eventual în fiecare zi, ce le-a mai postat ANAF-ul, ca să nu se trezească executați.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Noile reglementări scapă Fiscul de grija și costurile trimiterii deciziilor de impunere prin poștă, care au și neajunsul că nu sunt considerate a fi comunicate dacă poștașul nu a găsit acasă contribuabilul pentru a lua confirmare de primire.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419