Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Capcana ”Spațiului Privat Virtual” de la Fisc: Ai accesat portalul – primești decizii de impunere!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANAF s-a modernizat, i-a invitat pe români să-și vadă și să-și plătească dările într-un „Spațiu Privat Virtual“, însă nu-i avertizează niciunde că o simplă accesare a portalului, pentru a vedea situația taxelor și impozitelor, echivalează cu comunicarea unei decizii de impunere.

spatiul virtual privatNiciun fel de avertizare în acest sens nu este inclusă pe site, după cum nici faptul că de la momentul clikului încep să curgă anumite termene de plată, a căror nerespectare înseamnă trecerea la executare silită! Toate acestea pot fi aflate de cetățeni dacă sapă adânc în sutele de pagini ale Codului de procedură fiscală”, scrie capital.ro.

Tot acolo este singurul loc în care sunt informați că, odată accesat portalul, toate deciziile viitoare de impunere le vor fi comunicate pe acesta, astfel încât ar fi bine să verifice obsesiv, eventual în fiecare zi, ce le-a mai postat ANAF-ul, ca să nu se trezească executați.

Noile reglementări scapă Fiscul de grija și costurile trimiterii deciziilor de impunere prin poștă, care au și neajunsul că nu sunt considerate a fi comunicate dacă poștașul nu a găsit acasă contribuabilul pentru a lua confirmare de primire.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea