Rămâi conectat

Politică Administrație

Cântar pentru mașinile de mare tonaj ce tranzitează șoselele din Alba Iulia. “Bonus”, un radar pistol pentru toate categoriile de autoturisme

Ziarul Unirea

Publicat

în

In curand va fi functional, in dotarea autoritatilor locale, in baza unui protocol semnat de Primaria Municipiului Alba Iulia cu Consiliul Judetean Alba, un cantar pentru controlul greutatii legale la autoutilitarele de mare tonaj.

Interzicerea traficului greu pe drumurile judetene a insemnat folosirea de catre transportatori a unor noi rute urbane, inclusiv pe relatia Stadion- Dedeman-Cartier Ampoi. Avand in vedere faptul ca unele portiuni de drum au fost reabilitate de curand, aflndu-se sub obligatii certe asumate prin contracte de finantare cu fonduri europene, Primaria Alba Iulia va urmari respectarea de catre transportatori a conditiilor prevazute de lege. In acest sens, in cel mai scurt timp, va fi identificata zona unde va fi amplasat cantarul.

“Nu vreau sa ma gandesc ca cineva si-a imaginat ca basculante incarcate cu pamant pentru autostrada vor trece nestingherite prin oras la nesfarsit. Noi am propus transportatorilor o solutie, ramane sa vedem cat de mult au luat-o in calcul. Deocamdata, pare ca ne indreptam spre o ignorare eleganta. Nu zic ca e mai putin grava nemultumirea unui locuitor din Sard sau Galda, spun doar preventiv, ca a trece prin Alba Iulia nu inseamna sa vii cu distrugerea iar noi sa ramanem cu consolarea si banii dati”,  a spus primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Masurile de crestere a sigurantei rutiere continua sa fie suplimentate la Alba Iulia. Dincolo de signalistica, modificarea trecerilor de pietoni prin inaltarea acestora ori giratii, in bugetul din acest an al municipiului s-a prevazut achizitionarea unui pistol radar, tehnologie de ultima generatie, care va permite politistilor monitorizarea vitezei legale pe oricare dintre arterele din municipiu. Pistolul radar, care este omologat potrivit legislatiei in vigoare, va fi folosit exclusiv de catre serviciul politiei rutiere municipale, din cadrul IPJ Alba.

“Vreau sa fie foarte clar: vom incheia acest protocol cu IPJ Alba nu pentru “a iesi la vanatoare”, ci pentru a nu mai vorbi, pe cat se poate, de victime ale vitezei. N-are rost sa consultam statistici, cu toate ca acestea sunt mai mult decat elocvente. Peste tot in lume, cine greseste, plateste.  Scuze de genul “ma grabeam” duc de multe ori la un drum fara intoarcere. Ne asumam rolul de educatori, daca de asta e nevoie, impreuna cu cei din IPJ,care au avut aceasta initiativa. Vizibil sau nu, anuntat sau nu, acest tip de radar va fi un avertisment permanent pentru fiecare dintre noi.  Respectarea legii exclude multe neplaceri sau chiar drame”, a mai spus Mircea Hava.

Pistolul de tip radar va putea actiona atat pe timp zi, cat si pe timp de noapte, indiferent de conditiile meteorologice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea