Cântar pentru mașinile de mare tonaj ce tranzitează șoselele din Alba Iulia. “Bonus”, un radar pistol pentru toate categoriile de autoturisme

In curand va fi functional, in dotarea autoritatilor locale, in baza unui protocol semnat de Primaria Municipiului Alba Iulia cu Consiliul Judetean Alba, un cantar pentru controlul greutatii legale la autoutilitarele de mare tonaj.

Interzicerea traficului greu pe drumurile judetene a insemnat folosirea de catre transportatori a unor noi rute urbane, inclusiv pe relatia Stadion- Dedeman-Cartier Ampoi. Avand in vedere faptul ca unele portiuni de drum au fost reabilitate de curand, aflndu-se sub obligatii certe asumate prin contracte de finantare cu fonduri europene, Primaria Alba Iulia va urmari respectarea de catre transportatori a conditiilor prevazute de lege. In acest sens, in cel mai scurt timp, va fi identificata zona unde va fi amplasat cantarul.

“Nu vreau sa ma gandesc ca cineva si-a imaginat ca basculante incarcate cu pamant pentru autostrada vor trece nestingherite prin oras la nesfarsit. Noi am propus transportatorilor o solutie, ramane sa vedem cat de mult au luat-o in calcul. Deocamdata, pare ca ne indreptam spre o ignorare eleganta. Nu zic ca e mai putin grava nemultumirea unui locuitor din Sard sau Galda, spun doar preventiv, ca a trece prin Alba Iulia nu inseamna sa vii cu distrugerea iar noi sa ramanem cu consolarea si banii dati”,  a spus primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Masurile de crestere a sigurantei rutiere continua sa fie suplimentate la Alba Iulia. Dincolo de signalistica, modificarea trecerilor de pietoni prin inaltarea acestora ori giratii, in bugetul din acest an al municipiului s-a prevazut achizitionarea unui pistol radar, tehnologie de ultima generatie, care va permite politistilor monitorizarea vitezei legale pe oricare dintre arterele din municipiu. Pistolul radar, care este omologat potrivit legislatiei in vigoare, va fi folosit exclusiv de catre serviciul politiei rutiere municipale, din cadrul IPJ Alba.

“Vreau sa fie foarte clar: vom incheia acest protocol cu IPJ Alba nu pentru “a iesi la vanatoare”, ci pentru a nu mai vorbi, pe cat se poate, de victime ale vitezei. N-are rost sa consultam statistici, cu toate ca acestea sunt mai mult decat elocvente. Peste tot in lume, cine greseste, plateste.  Scuze de genul “ma grabeam” duc de multe ori la un drum fara intoarcere. Ne asumam rolul de educatori, daca de asta e nevoie, impreuna cu cei din IPJ,care au avut aceasta initiativa. Vizibil sau nu, anuntat sau nu, acest tip de radar va fi un avertisment permanent pentru fiecare dintre noi.  Respectarea legii exclude multe neplaceri sau chiar drame”, a mai spus Mircea Hava.

Pistolul de tip radar va putea actiona atat pe timp zi, cat si pe timp de noapte, indiferent de conditiile meteorologice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Ion 27 martie 2017 at 20:49

Si totusi, mașinile cu tonaj pe unde vor circula ? De la Sard spre Galda e intetzis peste 7,5 To, prin Alba Iulia la fel. Ne luam zborul, ca alta varianta nu mai avem ! Dar de TAXE nu ne scuteste nimeni. Draga Țară, mândru Colț de Rai….

Gicu 27 martie 2017 at 22:56

De abea asteptam sa vedem cum basculele de la Florea si Elis care trec cu piatra de la cariere, vor fi cantarile.
Sau nu la ele facea referire articolul?

un prieten 28 martie 2017 at 6:44

ROG SA CONSTATATI SI DEZASTRUL FACUT IN BARABANT DE FIRMA CARE TRANSPORTA PT. AUTOSTRADA!! SCHIMBATI TRASEUL ACTUAL PINA NU NE AFECTEAZA IREMEDIABIL CASELE SI SANATATEA!!

vocea urbei 28 martie 2017 at 12:03

Dar onor edilul din Sebes are de gand sa faca astfel de achizitie, pt ca cel putin strada Mirce cel Mare din acestoras este darimata de masinile unei firmulrite din Sibiu care tranziteaza lemnele furate mai ales noaptea, indiferent de ziua saptaminii. De fapt trebuie sa locuiesti in acest oras, nu la Alba Iulia, ca sa intelegi nevoile cetatenilor !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...