Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2023: Data la care România dă ceasul înapoi

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2023: Data la care România dă ceasul înapoi

În curând, România va face tranziția la ora de iarnă, un moment așteptat de mulți. În noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră. Astfel, ora 4:00 devine ora 3:00, făcând din ziua de duminică cea mai lungă din anul 2023.

Această modificare nu este uniformă în întreaga lume din cauza diferențelor de fus orar, dar în România, trecerea la ora de iarnă are loc în ultima duminică a lunii octombrie.

Ora de iarnă devine ora oficială standard și este folosită în majoritatea țărilor și teritoriilor, în special în emisfera nordică, între lunile octombrie și aprilie a anului următor. Acestă schimbare este făcută în contrast cu ora de vară, care își propune să maximizeze utilizarea luminii solare prin mutarea ceasului cu o oră înainte.

Această trecere la ora de iarnă poate afecta organismul uman, perturbând somnul și ritmurile circadiene timp de 5 până la 7 zile. De asemenea, poate avea repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice, determinând simptome precum apatie, răceli ușoare sau probleme digestive. Pentru a vă ajuta să vă adaptați mai ușor, este recomandat să vă reglați rutina de somn și să evitați consumul excesiv de cofeină sau alcool înainte de culcare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie

Bogdan Ilea

Publicat

în

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie Una dintre cele mai importante rețele de socializare, WhatsApp, urmează să facă niște schimbări importante în aplicație, începând din luna iunie. Noi canale în actualizări De la introducerea canalelor, WhatsApp a continuat să dezvolte noi funcții cu scopul de a se apropia și mai mult […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea