Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când se dau pensiile în luna martie 2024. Când începe plata prin poșta și pe ce dată se virează pe card

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când se dau pensiile în luna martie 2024. Când începe plata prin poșta și pe ce dată se virează pe card

Potrivit informațiilor furnizate de Casa de Pensii, în conformitate cu programul stabilit, primele pensii distribuite sunt cele livrate de către poștași încă din primele zile ale lunii martie. în luna curentă, există o mică ajustare în ceea ce privește începerea plăților, acestea urmând să înceapă începând de luni, 4 martie.

Pensionarii care primesc pensia pe card primesc banii pe 12-13 martie.

Pensiile sunt plătite fie prin mandat poștal, fie prin livrarea la domiciliul beneficiarului sau al mandatarului, fie într-un cont la una dintre băncile partenere ale Casei Naționale de Pensii Publice pentru plata drepturilor de pensie.

Citește și: Legea pensiilor 2024: Perioadele care nu se iau în calcul la stagiul minim de cotizare

În ce privește excepțiile de la regulă, și anume datele la care sunt livrate sumele, fac excepție pensiile anticipate și cele parțial anticipate, acestea fiind plătite de stat la data la care încetează calitatea de asigurat a beneficiarului.

Noua indexare a pensiilor a intrat în vigoare de la începutul acestui an, astfel că, în baza acesteia și conform promisiunilor guvernului, toți pensionarii primesc sumele majorate cu 13,8%, inclusiv în luna martie. Cea de a doua majorare va avea loc în septembrie 2024, și tot în baza noilor norme prevăzute de lege și a noii formule de calcul deja puse în aplicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea