Când ar putea fi organizate alegerile locale și parlamentare: Ce spune premierul Ludovic Orban

Cel mai bun moment pentru organizarea alegerile locale ar fi sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, având în vedere că estimările privind valul a doilea al epidemiei de COVID-19 sunt pentru perioada 15 octombrie – 1 noiembrie, a declarat primul ministru Ludovic Orban.

Cât privește data alegerilor parlamentare, Ludovic Orban a avansat data de 6 decembrie.

ELIT

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie- august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile și văd că românii sunt serioși. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut și de o perioadă de timp pentru campanie.

Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale.

Mihail David - 2020

În ce privește alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia și dacă va permite organizarea unei campanii”, a spus Ludovic Orban, la RTV.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...