Rămâi conectat

Actualitate

Cancelarul Austriei se amuză copios de boicotul anunțat de români: Ar dăuna tot României, companiile ar muta locurile de muncă înapoi în țară

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Cancelarul Austriei se amuză copios de boicotul anunțat de români: Ar dăuna tot României, companiile ar muta locurile de muncă înapoi în țară

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer (ÖVP), vrea să vorbească despre aderarea României și Bulgariei la Schengen numai după ce va fi îmbunătățită protecția frontierelor din aceste țări și după ce situația din Austria se va îmbunătăți. Comisia Europeană este cea care trebuie să ia în considerare propunerile Ministerului austriac de Interne, a declarat Nehammer. „Atunci putem vorbi despre o foaie de parcurs”, a spus el într-un interviu la postul de televiziune OFR 2.

„Dacă vreau să am un spațiu Schengen, am nevoie de frontiere externe puternice pentru ca frontierele interne să poată fi desființate”, a subliniat Nehammer, potrivit tt.com. Dar acest lucru nu a mai funcționat de foarte mult timp, a spus el. „Din 100.000 de solicitanți de azil, noi, ca țară fără ieșire la mare, trebuie să efectuăm înregistrarea inițială a 75.000?”, a spus cancelarul. Numeroasele controale interne din spațiul UE au arătat că Schengen nu a funcționat. Nu se putea pur și simplu să se ia act de acest lucru și să se planifice următoarea extindere, mai afirmă politicianul.

Nehammer nu a putut înțelege amenințările de boicotare a companiilor austriece din România și Bulgaria. Este „absolut, inadmisibil să se amestece problemele de politică de securitate cu cele de politică economică”, susține acesta, amintind că UE este, în primul rând, o comunitate economică. În același timp, el a amintit că Germania a blocat aderarea Austriei la Schengen timp de doi ani și jumătate. „Amestecarea problemelor de securitate cu cele economice nu este oportună”, a spus el. „Austria s-a oferit întotdeauna să ajute autoritățile române și bulgare.”

Astfel, Nehammer s-a declarat convins că veto-ul nu va avea consecințe negative pentru companiile naționale care operează în Bulgaria și România. Cancelarul a subliniat că un eventual boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă țărilor însele. Acestea ar aduce banii în țară și ar oferi locuri de muncă, a mai susținut cancelarul, în ciuda faptului că reprezentanții mediului de afaceri național au criticat veto-ul, notează orf.at.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Conducătorii de trotinete vor putea fi amendați și de către Poliția Locală. Proiect adoptat de Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conducătorii de trotinete vor putea fi amendați și de către Poliția Locală. Proiect adoptat de Parlament

În cazul conducătorilor de trotinete, polițiștii locali vor avea dreptul să constate contravenții și să aplice sanțiuni pentru încălcarea normelor rutiete, potrivit unui proiect de lege adoptat de către Parlament.

Codul rutier urmează să sufere noi modificări, după ce o nouă propunere a trecut deja de Senat și a ajuns la Camera Deputaților, la votul final.

În expunerea de motive se spune că prin Ordonanța Guvernului nr. 1/2022, publicată în Monitorul nr. 89 din 28 ianuarie 2022, s-au adus ajustări Codului Rutier (OUG 195/2002), instituind reguli ce trebuie respectate de utilizatorii de trotinete electrice. Astfel, articolul 101, alineatul (1), punctul 8 din Codul Rutier a fost revizuit în următorul mod:

„Art. 101 (1) Se consideră contravenții sancționate cu amendă din clasa a III-a următoarele acțiuni comise de persoane fizice:

circulația cu biciclete sau trotinete electrice pe drumurile publice fără echipare corespunzătoare de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente în perioada nocturnă sau fără respectarea standardelor tehnice minime stabilite prin regulament;

folosirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice pe autostradă;

neconformarea la interdicția de a trece la culoarea roșie a semaforului sau la semnalele agentului de cale ferată la traversarea peste o cale ferată industrială semnalizată corespunzător, sau la semnalele și regulile de circulație;

încălcarea interdicției conducătorului unei biciclete sau trotinete electrice de a circula sub influența alcoolului, substanțelor stupefiante sau medicamentelor cu efecte similare;

interacțiunea directă cu alt vehicul în mișcare sau cu persoane aflate în acesta;

circulația în afara localităților sau în interiorul acestora fără a purta îmbrăcăminte prevăzută cu elemente fluorescent-reflectorizante conform regulamentului;nerespectarea obligației de a circula cu viteză redusă sau de a asigura evitarea apropierea de un vehicul feroviar sau de a opri la trecerea la nivel cu calea ferată, conform reglementărilor.”

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 155/2010, republicată, articolul 7, litera j, poliția locală are competența de a constata încălcările și de a impune sancțiuni pentru neconformitățile rutiere comise de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală.

Având în vedere pericolul sporit în special pentru pietoni și ceilalți participanți la trafic generat de nerespectarea normelor legale privind trotinetele electrice, precum și creșterea numărului de accidente rutiere asociate acestei probleme, se impune revizuirea și completarea Legii nr. 155/2010 pentru a acorda poliției locale competența de a identifica și sancționa încălcările regulilor de circulație a trotinetelor (vehicule cu 2 sau 3 roți, utilizate pentru transportul unei singure persoane, fără loc șezând sau cu un loc șezând situat la o înălțime sub 540 mm pentru cele cu 2 roți sau sub 400 mm pentru cele cu 3 roți, cu o viteză între 6 km/h și 25 km/h și echipate cu motor electric).


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare