Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Campioana României revine în grupele Ligii Campionilor, cu o deplasare în Polonia | Miercuri, ora 21.30, LSK Commercecon Lodz – Volei Alba Blaj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj debutează mâine în grupele Ligii Campionilor, cea mai importantă competiție voleibalistică de pe “Bătrânul continent”, echipa din “Mica Romă” având partidă în deplasare cu campioana Poloniei, LSK Commercecon Lodz, la ora 21.30.

Grupa E a Ligii Campionilor, una care reunește formațiile LSK Commercecon Lodz, Volero Le Cannet, SC Prometey Dnipro și Volei Alba Blaj, reprezintă cea mai echilibrată grupă a întrecerii stelare, fără o favorită certă, fiecare combatantă având șanse de calificare în etapele superioare.

Este a 6-a prezență în grupele Champions League pentru gruparea din Alba, revenită anul trecut la acest nivel, după 3 ani, Volei Alba Blaj depășind două tururi preliminare, unul la Brno și altul în “Alba Blaj” Arena, care au cuprins 5 dueluri. Două dintre oponentele Blajului în actuala ediție au fost și sezonul anterior în grupa din Liga Campionilor, echipele din Franța și Ucraina, la care în vară au ajuns foste echipiere ale Blajului (Victoriia Russu și respectiv Bojana Milenkovic). Conform CEV, în prezentarea grupei, Volei Alba Blaj este singura echipă care în ultimii 8 ani s-a calificat în finala Champions League, exceptând reprezentantele Turciei și Italiei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Oponenta din meciul de debut, LSK Lodz a câștigat titlul sezonul trecut, după 4 ani, însă are un start de campionat mai puțin reușit: locul 5, după 5 runde (3 succese și două înfrângeri), spre deosebire de Volei Alba Blaj, lider în Divizia A1 (13 puncte, 4 victorii și un eșec). În stagiunea anterioară Volei Alba Blaj a întâlnit, în sferturile de finală ale Cupei CEV, o altă reprezentantă a localității din Polonia, pe Budowlani Łódź, reușind o dublă victorie, 3-2 (la Tg. Mureș) și 3-1 în deplasare (în martie).

Ne-am îndeplinit un obiectiv important prin accederea în grupele Ligii Campionilor. Este o grupă foarte interesantă, dar și grea în același timp. Cunoaștem din sezonul trecut două dintre adversare, avem și noi șansele noastre, ca de altfel fiecare dintre echipe”, a spus Stevan Ljubičic.

În privința programului, urmează, duminică, la ora 18.00, un joc acasă cu Corona Brașov, în Divizia A1, iar miercuri, 15 noiembrie, tot pe teren propriu, confruntarea din Liga Campionilor, cu Volero Le Cannet, tot la ora 18.00


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea