Rămâi conectat

Actualitate

CÂMPENI: Cetățean din Ucraina surprins de polițiști în timp ce vindea petarde

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În data de 28 decembrie, în jurul orei 11.30, poliţiştii l-au identificat pe V.G. din Ucraina, cu domiciliul în Câmpeni, în timp ce încerca să comercializeze 15.040 articole pirotehnice din clasele I şi II (petarde şi artificii), deţinute ilegal şi fără a poseda autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu obiecte pirotehnice.

Obiectele pirotehnice au fost confiscate iar faţă de suspect a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de  „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 alin. 1 din Legea nr. 126/1995 republicată.

Reprezentanții IPJ Alba precizează că în perioada 28-30 decembrie 2012, în cadrul  acţiunii naţionale „Foc de artificii 2012”, poliţiştii din județ au constatat 9 infracţiuni privind efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse pirotehnice şi au confiscat peste 16.600 de obiecte pirotehnice din categoriile I şi II.

Până în prezent nu s-a înregistrat nici o rănire, incendiu sau explozie urmate de distrugerea de bunuri materiale.

”Din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 ŞI T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.

Articolele pirotehnice de divertisment din categoria 1 şi P1 pot fi puse la dispoziţia publicului cu vârsta peste 16 ani.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an”, reamintesc polițiștii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea