Rămâi conectat

Ştirea zilei

Campanie de întrajutorare: Donează o pereche de pantofi noi copiilor instituţionalizaţi din Alba!

Publicat

în

În judeţul Alba există 17 de case de copii în care trăiesc 205 copii şi tineri fără părinţi. Ultima sosită este Natalia, de 2 luni, care s-a născut chiar în preajma Crăciunului şi care fost nevoită să se adăpostească împreună cu mama sa într-un centru de ocrotire pentru a scăpa de violenţele fizice ale tatălui.

Fondurile anuale asigurate de Guvernul României pentru fiecare casă sunt suficiente doar pentru plata taxelor lunare şi a mâncării. În prezent, aceşti copii nu au încălţăminte de iarnă întrucât de doi ani de zile bugetul pus la dispoziţia Direcţiei Generale pentru Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Alba nu ajunge şi pentru achiziţionarea de încălţăminte pentru copiii instituţionalizaţi.

Aurelian Precup, un tânâr din Alba Iulia care a aflat aceste statistici nu a  putut rămâne indiferent şi a iniţiat, în nume personal, o campanie de strângere de încălţăminte nouă pentru copiii din cele 17 case de tip familial din Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit unei liste pusă la dispoziţie de DGASPC Alba, este nevoie de 99 de perechi de încălţăminte pentru fete (nr. 22 – 1 pereche; nr. 26 – 1 pereche; nr. 27 – 2 perechi; nr. 28 – 1 pereche; nr. 29 – 1 pereche; nr. 30 – 2 perechi; nr. 33 – 3 perechi; nr. 34- 3 perechi; nr. 35 – 6 perechi; nr. 36 – 10 perechi; nr. 37 – 33 perechi;
nr. 38 – 20 de perechi; nr. 39 – 15 perechi) şi 106 perechi de încălţăminte pentru băieţi (nr. 27 – 2 perechi; nr. 28 – 1 pereche; nr. 29 – 2 perechi; nr. 30 – 2 perechi; nr. 31 – 2 perechi; nr. 32 – 2 perechi; nr. 33 – 2 perechi; nr.
34 – 9 perechi; nr. 35 – 6 perechi; nr. 36 – 11 perechi; nr. 37 – 12 perechi; nr. 38 – 4 perechi; nr. 39 – 8 perechi; nr. 40 – 18 perechi; nr. 41 – 8 perechi; nr. 42 – 8 perechi; nr. 43 – 4 perechi; nr. 44 – 4 perechi şi
nr. 45 – 1 pereche).

Cei care vor să facă acest gest pot duce donaţia pe strada Primăverii nr. 14, la sediul complexului sportiv Spice Fitness, situat în apropierea sediului Finanţelor Publice Alba. De aici, încălţămintea va fi transportată la casele de copii din judeţ. Persoană de contact Aurelian Precup, telefon 0734/082641.

Pentru 2 case de copii din Alba Iulia, Aurelian a cumpărat încălţămintea din proprii bani iar pentru o altă casă de copii, de la Cugir, a reuşit să primească o sponsorizare. (I.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ| Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Publicat

în

Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Un prim cetățean român a fost diagnosticat cu variola maimuței. Este vorba despre un bărbat care trăiește în Marea Britanie și a fost diagnosticat în Grecia, acolo unde plecase în vacanță.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

Publicat

în

Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

În cursul zilei de ieri, 21 mai, președinta Ungariei, Novák Katalin, s-a pozat cu o bornă vopsită în culorile Ungariei de pe muntele Piatra Secuiului, în județul Alba.

Katalin Novak s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari.

Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie, Katalin Novak a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri.

CITEȘTE ȘI: Senatorul PSD Călin Matieș a pus o imagine înrămată cu Avram Iancu, la baza statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare

M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”. În prima parte a zilei, preşedinta Ungariei a participat, la Alba Iulia, la sărbătoarea dedicată marcării a 400 de ani de la înfiinţarea de către principele Bethlen Gabor, a Colegiului Reformat din oraş.

În Cetatea Alba Iulia a fost dezvelită şi o statuie a fostului principe al Transilvaniei. Într-un mesaj transmis de agenţia de presă Hirado, şefa statului maghiar îi dă şi o replică ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, care sancţionase o declaraţie anterioară a Katalinei Novak, potrivit căreia prioritatea ei este să reprezinte ”toţi maghiarii, indiferent dacă trăiesc înăuntrul sau în afara graniţelor”. „Potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat”, a reacţionat atunci MAE, printr-un comunicat. Katalin Novak a mai declarat că ”nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei, şi nici nu vom permite, niciodată, ca acesta să fie tăiat”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Bărbat din Alba, dat DISPĂRUT de familie, a fost găsit inconștient într-o grădină, de către un câine de salvare

Publicat

în

Polițiștii din Sebeș caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 21 mai 2022, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către un bărbat  din municipiu, cu privire la faptul că, în după amiaza zilei de 20 mai 2022, tatăl său, STRICAT  IOAN, de 84 de ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Bărbatul are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • 170 cm înălțime;
  • aproximativ 70 de kilograme;
  • păr alb, tuns scurt;
  • ochi albaștri;

La data plecării purta cu o bluză cu dungi orizontale, în colorile alb, negru și maro, pantaloni de trening de culoare neagră și pantofi de culoare neagră.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării bărbatului, iar acesta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

UPDATE: În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Sebeș, împreună cu jandarmii, bărbatul dispărut a fost identificat, într-o grădină situată pe raza municipiului Sebeș, cu ajutorul unui câine de căutare/salvare persoane din dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.
Acesta era conștient dar necooperant și a fost transportat, de o ambulanță, la spital, pentru îngrijiri medicale.

La examinarea sumară, pe corpul bărbatului nu au fost identificate urme de violență.
Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare