Rămâi conectat

Actualitate

Căminele de bătrâni vor primi bani în funcție de performanțe. Ministerul Muncii pune la bătaie 9 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Couple Playing Dominoes At Day Care Centre

Couple Playing Dominoes At Day Care Centre

Căminele de bătrâni vor putea primi bani în plus de la stat, în funcţie de performanţe. Asta înseamnă că fiecare persoană îngrijită în cămin trebuie să aibă un program personalizat, care să nu însemne doar hrană şi medicamente.

Ministerul Muncii pune la bătaie nouă milioane de lei, printr-un proiect pilot, care se va desfăşura până la sfârşitul lunii noiembrie 2016. Săptămâna trecută, Guvernul a stabilit că centrele de bătrâni administrate de autorităţile locale pot primi de la stat o finanţare de până la 10 la sută din cheltuielile de funcţionare, scrie digi24.

„Pentru căminele care vor veni cu aceste reforme, care vor încerca să crească calitatea serviciilor, care vor aloca mai multă atenție unui management de caz și al reabilitării funcționale a vârstiniclor se acordă o sumă de până la 50% stabilită din standardul minim de cost stabilit la nivel național prin care se impulsionează activitatea căminelor”, a precizat ministrul muncii, Dragoș Pîslaru.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea