Rămâi conectat

Actualitate

Călin Potor: Klaus Iohanis, un câştig cert pentru USL în Transilvania

Bogdan Presecan

Publicat

în

Declarația politică a deputatui PNL de Alba, Călin Potor

“Partidul Naţional Liberal a trecut într-o nouă eră a dezvoltării sale, odată cu intrarea în partid la Congresul de săptămâna trecută a reputatului primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, nou prim-vicepreşedinte. Ceea ce probabil a uimit mulţi analişti politici, cooptarea lui Iohanis în PNL, este, fără doar şi poate, o lovitură de maestru a preşedintelui Crin Antonescu.

Partidul Naţional Liberal a câştigat un om cu o mare probitate morală şi profesională, a câştigat un primar deja celebru, nu numai în ţară, ci şi dincolo de hotarele sale, şi, nu în ultimul rând, PNL şi USL s-au întărit exemplar, nu numai la nivel central, ci punctual, la nivelul Transilvaniei, unde lupta cu adversarii politici este mai dură decât în alte zone.

Este un câştig şi pentru Regiunea Centru, din care face parte şi Alba, deoarece având un model de succes în faţă liberalii, dar şi ceilalţi componenţi ai USL, vor fi motivaţi să muncească mai mult şi mai spornic pentru atingerea obiectivelor în viitoarele bătălii electorale.

Proiectul politic al noii echipe de conducere a PNL are în vedere susţinerea lui Victor Ponta ca premier al USL, modificarea Constituţiei, câştigarea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare. Partidul Naţional Liberal a reafirmat că va face parte până la capăt din Guvernul Victor Ponta şi îl va susţine pe primul-ministru cel puţin până la capătul acestui ciclu electoral, respectiv în 2016. În baza valorilor şi angajamentelor din programul de guvernare, PNL îşi va face datoria la nivel guvernamental faţă de România. De asemenea, prin Rezoluţia de modificare a Constituţiei adoptată de Congresul de la sfârşitul săptămânii trecute, PNL îşi doreşte un Parlament bicameral, cu cel mult 300 de membri în Camera Deputaţilor, iar Senatul să fie Cameră de reprezentare a regiunilor.

Recentul Congres a mai relevat faptul că PNL este unit şi solidar, având obiective importante pentru viitor, dincolo de realitatea conform căreia este acum cel mai important partid de dreapta din România. Consider că poziţionarea extrem de favorabilă din prezent a PNL va conduce anul viitor la rezultate excelente la alegerile europarlamentare, precum şi la câştigarea Preşedinţiei României de către candidatul nostru, al USL, Crin Antonescu.

Declarația politică a deputatui PNL de Alba, Călin Potor

sursa foto: cotidianul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea