Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor: Corupţii trebuie să plătească

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Justiţia confirmă declaraţiile mele din ultima perioadă şi anume că există suspiciuni temeinice de corupţie care planează asupra unor membri marcanţi ai PDL Alba. Este şi cazul lui Silviu Bian, condamnat recent de către Tribunalul Bucureşti la 9 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Să fim bine înţeleşi, nu ne bucurăm de necazul unui om. Dar suntem de părere că cei care sunt dovediţi că sunt corupţi trebuie să plătească.
Numele lui Silviu Bian apare şi în dosarul subvenţiilor date de către Consiliul Local Alba Iulia societăţii care efectuează serviciul de transport public, unde Bian era cenzor în momentul declanşării audierilor de către DNA. Dânsul era în acelaşi timp preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, numit de către PD-L şi cenzor la o societate comercială privată ce primea subvenţii din partea administraţiei locale. Ani de zile a avut acces la toate datele contabile şi a ştiut clar ce sume au fost primite de la primărie şi cum s-au cheltuit. Conflict de interese clar, dar care nu a fost sancţionat în nici un fel de autorităţile statului. Totul a ieşit la iveală în acest an când conducerea primăriei a fost audiată timp de mai multe zile pentru acordarea unor subvenţii societăţii de transport. Suma este de aproximativ 3 milioane de euro, iar procurorii au suspiciuni că această sumă nu a fost acordată legal.
Celor doi viceprimari li s-a pus sechestru pe case, maşini şi conturi, iar în presa locală a apărut copia unui extras de carte funciară care demonstrează negru pe alb că viceprimarul Paul Voicu are sechestru asigurator pe avere pentru suma de 8 milioane de lei. Exact ce spuneam noi: că există suspiciuni din partea procurorilor privind acordarea respectivelor sume de bani pentru echipa de fotbal, iar în aceste condiţii se procedează la impunerea sechestrului. Sechestrul pus pe averile lui Voicu şi Bogăţan confirmă ceea ce ştie toată lumea din Alba Iulia dar nu are nimeni curajul, cu excepţia lui Călin Potor, să spună în public: există mari suspiciuni de corupţie în primăria Alba Iulia, iar sumele despre care se vorbeşte în aceste dosare de la DNA este de ordinul milioanelor de euro. Două milioane în dosarul cu fotbalul şi trei milioane de euro în cel cu subvenţiile la transportul în comun. Până acum.
Din cauza acestor oameni şi a problemelor pe care le au cu justiţia, Alba Iulia a ajuns să fie caracterizată la nivel naţional ca un pol al corupţiei, ca un oraş în care administraţia comite ilegalităţi, iar cel care are de suferit este cetăţeanul. Sperăm ca toate aceste dosare să fie soluţionate cât mai repede, iar cei vinovaţi să fie pedepsiţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea